Ελλάδα

Κέρκυρα πανδημία: Επιδεινώθηκε η κατάσταση του βρέφους

Κέρκυρα πανδημία: Επιδεινώθηκε η κατάσταση του βρέφους
Κέρκυρα πανδημία: Επιδεινώθηκε η υγεία ενός βρέφους 40 ημερών που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του βρέφους που πάσχει από κορωνοϊό στην Κέρκυρα. Να θυμίσουμε ότι το βρέφος διαγνώστηκε θετικό στην πανδημία το Σάββατο και έγινε άμεσα η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Το μωράκι νοσηλευόταν στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου, που επικαλείται το corfunews ένα αυξημένο ένζυμο δημιούργησε ερωτήματα στους γιατρούς και έτσι αποφασίστηκε άμεσα η διακομιδή του στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η εισαγωγή του μωρού στο νοσοκομείο έγινε το Σάββατο 29 Μαΐου και η κατάστασή του ήταν καλή μέχρι πρότινος. Σημειώνεται ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του.

Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκε ο 17χρονος που νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τον 17χρονο που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον «Ερυθρό Σταυρό». Ο νεαρός, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε ΜΕΘ, αποσωληνώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Ο 17χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και στη συνέχεια παρουσίασε επιπλοκές, και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί.

Η υγεία του πλέον παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ενώ οι γιατροί παρακολουθούν στενά τον 17χρονο. Μάλιστα, υπάρχει η πιθανότητα να μεταφερθεί σε απλή κλίνη covid-19 εντός της ημέρας ή και αύριο.

Ο 17χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παρέμεινε για κάποιες ημέρες σε απλή κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Κρήτη: Νεκρή η 44χρονη που είχε εμβολιαστεί με Astrazeneca

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ανακοινώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, ενώ νωρίτερα οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν τους οικείους της. Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και πραγματοποίησαν τα test τα οποία και οδήγησαν στην απόφαση να αποσωληνωθεί η γυναίκα.

«Η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία», είχε αναφέρει ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας λίγες ημέρες πριν. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments