Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον ιό – Λίγες ώρες πριν ήταν στο χειρουργείο

Κορωνοϊός: Αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον ιό – Λίγες ώρες πριν ήταν στο χειρουργείο
Κορωνοϊός: Η αναισθησιολόγος δεν είχε εμβολιαστεί και ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε χειρουργείο. Μετά από διενέργεια rapid test ανακάλυψε ότι ήταν θετική στον ιό.

Αναστάτωση δημιούργησε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, η είδηση ότι αναισθησιολόγος, που ήταν ανεμβολίαστη, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά το rapid test στο οποίο υποβλήθηκε. Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε για το θέμα ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης.

«Ήταν τρία ακόμη άτομα στην ομάδα του χειρουργείου. Η συνάδελφος το μεσημέρι ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο ένιωσε αδιαθεσία. Έκανε rapid test και μοριακό έλεγχο. Βρέθηκε θετική και απομακρύνθηκε. Η αίθουσα του χειρουργείου που βρισκόταν έκλεισε και απολυμάνθηκε και τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά. Δε σταμάτησαν καθόλου τα χειρουργεία. Σε ένα χειρουργείο συμμετείχε. Γίνεται ιχνηλάτηση σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της σε εκείνο το χειρουργείο και όλοι μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί», ανέφερε ο κ. Κετικίδης.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων συναδέλφων. Αλλά υπάρχει και ένα μέρος συναδέλφων που προσελήφθη πρόσφατα. Γιατί δεν τους εμβολίασαν πριν αναλάβουν; Αυτοί μπήκαν στο σύστημα πριν 1-2 μήνες και θα πάρουν σειρά εμβολιασμού σε 2-3 μήνες. Είναι επικουρική η συνάδελφος, δεν έχει πολύ χρόνο που έχει προσληφθεί. Δεν έχω καμία πληροφόρηση αν είναι αρνήτρια, εμβολιασμένη ή όχι. Το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους μόνιμους είχε γίνει το Δεκέμβριο, εντός μιας ώρες έπρεπε να απαντήσουμε αν θα εμβολιαστούμε ή όχι. Δεν υπήρξε άλλος οργανωμένος εμβολιασμός των υγειονομικών. Μπήκαν στην κανονική σειρά όπως μπαίνει ο απλός πολίτης», συνέχισε ο ίδιος.

Γώγος: «Οι γιατροί είχαν προτεραιότητα εμβολιασμού»

Ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και τα εμβόλια νέας γενιάς.

Ως προς τον εμβολιασμό των υγειονομικών, τόνισε πως οι γιατροί θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί εδώ και καιρό, καθώς έχουν προτεραιότητα.

«Οι υγειονομικοί θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί εδώ και καιρό. Οι γιατροί είχαν προτεραιότητα εμβολιασμού. Μάλιστα στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρχε και δεύτερο εμβολιαστικό κύμα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήθελε να εμβολιαστεί και δεν μπορούσε. Και τώρα μπορεί και πρέπει», ανέφερε ο κ Γώγος.

«Υπάρχει δυνατότητα όλων των υγειονομικών να εμβολιαστούν με προτεραιότητα. Στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρξε και δεύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Και τώρα μπορεί να μπει κάποιος σε σειρά προτεραιότητα και πρέπει να γίνει για τους λίγους υγειονομικούς που έχουν μείνει ακάλυπτοι», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments