Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τον τουρισμό

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τον τουρισμό
Κορωνοϊός: Το μοντέλο που εξετάζει η κυβέρνηση για τον φετινό τουρισμό.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας να κινείται ταχύτατα, το επίκεντρο της κυβέρνησης πλέον είναι η ασφαλής λειτουργία του τουρισμού εν όψει του φετινού καλοκαιριού.

Μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, όπως η TUI, θέτουν… βέτο και συγκεκριμένα ζητούν τη διενέργεια των PCR τεστ των τουριστών στην χώρα μας, καθώς ένα μεγάλο μερίδιο όσων πρόκειται να επιλέξουν τα ελληνικά νησιά ως τουριστικό προορισμό για το φετινό καλοκαίρι δεν έχουν εμβολιαστεί, οπότε θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο test συνήθως 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορωνοιό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά.

Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

«Καμπανάκι» λοιμωξιολόγων για τέταρτο κύμα πανδημίας

Ο Νίκος Καπραβέλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, εκτιμώντας ότι η αποκλιμάκωση είναι πολύ αργή και ότι το τρίτο κύμα δεν λέει να φύγει, παρουσιάζοντας πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από το δεύτερο.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη περίπτωση καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό, καθώς αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού από όλο τον πλανήτη κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διατήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι, αλλά πολύ χειρότερα να ανοίξει και την πόρτα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments