Ελλάδα

Χανιά: Διεθνές βραβείο σε σερβιτόρο που έσωσε τουρίστα από πνιγμό

Χανιά: Διεθνές βραβείο σε σερβιτόρο που έσωσε τουρίστα από πνιγμό
Χανιά: Διεθνές βραβείο σε εργαζόμενο εστιατορίου που έσωσε τουρίστα από πνιγμό. O Βασίλης Παντελάκης επενέβη και τον έσωσε από πνιγμό με μια κίνηση για πρώτες βοήθειες που είπε που την έμαθε από το διαδίκτυο.

Ένας υπάλληλος σε εστιατόριο στα Χανιά βραβεύτηκε από το 112 για τις πρώτες βοήθειες που πρόσφερε σε τουρίστα, ο οποίος γευμάτιζε στο εστιατόριο και παραλίγο να πνιγεί την ώρα που έτρωγε. Ένα ευχάριστο γεγονός στην τοπική κοινωνία της περιοχής, μετά την τραγωδία με τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας.

Όπως εξήγησε, ήταν Μάιος του 2019 όταν ένας Βρετανός τουρίστας με τη σύζυγό του απολάμβαναν τις διακοπές του στα Χανιά. Γευματίζουν σε εστιατόριο στο λιμάνι των Χανιών όταν ξαφνικά ο άντρας στραβοκαταπίνει και δεν μπορεί να ανασάνει. Αμέσως σηκώνεται όρθιος και η σύζυγος προσπαθεί να τον βοηθήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, ο κ. Βασίλης Παντελάκης επενέβη και τον έσωσε από πνιγμό με μια κίνηση για πρώτες βοήθειες που είπε που την έμαθε από το διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, δημιούργησε μια εκστρατεία για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο τη σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών.

«Καταφέραμε με αυτό το βίντεο να δει ο κόσμος ότι είναι δυνατό με τη γνώση πρώτων βοηθειών να σώσει κάποια ζωή. Γίνονται σχετικά σεμινάρια σε όλο τον κόσμο και στα Χανιά στους χώρους εστίασης» δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ο κ. Παντελάκης.

Aυτή την εβδομάδα ο κ. Παντελάκης, έλαβε το βραβείο πρώτων βοηθειών από την υπηρεσία 112 της EENA (European Emergency Number Association) Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της EENA που διενεργεί τη διεθνή αυτή βράβευση: Κάθε χρόνο, βλέπουμε ήρωες σε όλο τον κόσμο να ξεπερνούν το αναμενόμενο για να βοηθήσουν τους άλλους. Αυτή είναι η τελετή των “βραβείων 112″, με την οποία βραβεύουμε αυτά τα απίστευτα άτομα και τους οργανισμούς που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αλλαγή των συνθηκών για την ασφάλεια των ανθρώπων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments