Τεχνολογία

Huawei HarmonyOS: Παρουσιάστηκε το νέο λειτουργικό

Huawei HarmonyOS: Παρουσιάστηκε το νέο λειτουργικό
Huawei HarmonyOS: Το νέο λειτουργικό κυκλοφόρησε και αναμένεται να προστεθεί σε περισσότερες πλατφόρμες, ενώ ήδη έχουν βγει η πρώτες συσκευές.

Το HarmonyOS είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα που κυκλοφόρησε από την Huawei το καλοκαίρι του 2019 και πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς Και παρότι αρχικά προοριζόταν για τις smart TVs της εταιρίας, η αυξανόμενη πίεση των Αμερικανών ανάγκασε την Huawei να προετοιμάσει το HarmonyOS και για περισσότερες πλατφόρμες.

Το νέο λειτουργικό σύστημα HarmonyOS της Huawei παρουσιάστηκε επισήμως και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας. Η Huawei έδειξε μαζί με το νέο λειτουργικό και τις συσκευές που θα το έχουν προεγκατεστημένο.

Οι συσκευές που θα το διαθέτουν

Το Huawei HarmonyOS είναι στην έκδοση 2.0 και είναι εκείνο που συναντά κανείς στο νέο Huawei Watch 3, το smartwatch που παρουσίασε η εταιρεία, αλλά και στα αναβαθμισμένα tablets της οικογένειας MatePad. Προφανώς και θα ακολουθήσουν και άλλες συσκευές και smartphones που θα φορούν το νέο λειτουργικό σύστημα, σε μια απάντηση της Huawei στον αποκλεισμό που της επιβλήθηκε στις ΗΠΑ. Πολλοί σχολιάζουν ότι το HarmonyOS 2 μοιάζει πολύ με το Android, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι έχει βασιστεί στην έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος της Google.

Αναφορικά με το κομμάτι του hardware, τρία είναι τα tablets της Huawei που θα έχουν το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. To MatePad έχει οθόνη 10.95 ιντσών με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865, το MatePad Pro έχει οθόνη 10.8 ιντσών με Snapdragon 870 και το MatePad Pro των 12.6 ιντσών που φορά τον επεξεργαστή Huawei Kirin 9000E.

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μνήμη RAM 6GB, 128 GB ROM και τιμή 399 ευρώ, ενώ στο πιο εξελιγμένο μοντέλο των 12.6 ιντσών, η τιμή του διαμορφώνεται στα 799 ευρώ, με μνήμη RAM 8 GB και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 128 GB. To Huawei Watch 3 έχει οθόνη OLED 1.43 ιντσών με συχνότητα 60 Hz, με λειτουργίες παρακολούθησης άσκησης και καρδιακού ρυθμού, ενώ παρακολουθεί και τον ύπνο. Υποστηρίζει λειτουργία 4G, για λειτουργία χωρίς το smartphone, ενώ η Huawei υπόσχεται τρεις ημέρες αυτονομία.

Η διαδρομή του λογισμικού

Η πρώτη beta του HarmonyOS αναμένεται να διατεθεί στις 18 Δεκεμβρίου και η public beta τον Απρίλιο του 2021 ενώ κοντά στο 90% των Huawei και Honor τηλεφώνων αναμένεται να πάρουν αναβάθμιση στο νέο OS. Να σημειωθεί πάντως πως η εν λόγω λίστα βασίζεται αποκλειστικά σε διαρροές και δεν έχει γίνει κάποια επιβεβαίωση από τις ίδιες τις εταιρίες. Πέρα από τα κινητά όμως, υπάρχουν έξι ακόμα συσκευές που θα λάβουν το HarmonyOS.

  • Huawei Watch GT 2 Pro (pre-installed – Chinese version)
  • Huawei Watch GT 2e
  • Huawei Watch GT 2
  • Huawei MatePad Pro
  • Huawei MatePad Pro 5G
  • Honor Tablet V6

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments