Διεθνή

Pfizer: Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός εφήβων 12-15 ετών στην Ελβέτια

Pfizer: Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός εφήβων 12-15 ετών στην Ελβέτια
Pfizer: Η Ελβετία ακολουθεί τα χνάρια της Βρετανίας.

Μετά την Βρετανία, η Ελβετία ενέκρινε σήμερα τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer και BioNTEch.

«Η Swissmedic μελέτησε προσεκτικά την αίτηση… που κατέθεσε η Pfizer», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, αφότου χορήγησε στο εμβόλιο προσωρινή, τυπική εξουσιοδότηση για τους 12-15 ετών.

Το εμβόλιο, όπως και για τα άτομα άνω των 16 ετών, πρέπει να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, μετά τις κλινικές δοκιμές που κατέδειξαν περίπου 100% αποτελεσματικότητα στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τη Swissmedic.

Ελβετοί αξιωματούχοι έχουν πει πως ελπίζουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-15 ετών από αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου οι μαθητές να είναι έτοιμοι για τη σχολική χρονιά 2021-2022 και να βοηθήσουν στη μείωση μιας πιθανής εστίας διασποράς του ιού, ενόψει του χειμώνα.

«Όσο περισσότερο εμβολιάζεται ο κόσμος, και τα παιδιά αποτελούν μέρος αυτού, τόσο λιγότερο θα κυκλοφορεί ο ιός και τόσο μικρότερος θα είναι ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας στο Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική αυτή για τα παιδιά.

Pfizer: Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός εφήβων 12-15 ετών στη Βρετανία

Ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων (MHRA) επέκτεινε την άδεια χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech κατά της Covid-19 στους εφήβους 12 έως 15 ετών, έπειτα από «αυστηρό έλεγχο ως προς την ασφάλειά του».

«Εξετάσαμε με προσοχή τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών στα παιδιά 12 έως 15 ετών και συμπεράναμε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια του MHRA Τζουν Ρέιν, προσθέτοντας ότι «τα οφέλη του εμβολίου αυτού υπερτερούν οποιουδήποτε κινδύνου».

Το «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech έναντι της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών είχε ανάψει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) την περασμένη εβδομάδα, σε συνέχεια ανάλογης απόφασης που έχουν λάβει οι αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Σύμφωνα πάντως με το Ευρωπαϊκό Kέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων προτεραιότητα θα πρέπει να έχει σύμφωνα μόνο ο εμβολιασμός εφήβων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

«Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες» επισημαίνει στην έκθεσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments