Οικονομία

Σταϊκούρας για πανδημία: Η κυβέρνηση χειρίστηκε με μέθοδο μια πρωτόγνωρη κρίση

Σταϊκούρας για πανδημία: Η κυβέρνηση χειρίστηκε με μέθοδο μια πρωτόγνωρη κρίση
Σταϊκούρας για πανδημία: Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση χειρίστηκε με μεθοδικότητα μια πρωτόγνωρη κρίση.

Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση χειρίστηκε με μεθοδικότητα μια πρωτόγνωρη κρίση.

«Η κυβέρνηση χειρίστηκε με σοβαρότητα, με μεθοδικότητα και διορατικότητα μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση σε όλα τα πεδία και σε όλα τα επίπεδα. Στήριξε την δημόσια υγεία, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με μέτρα, τα οποία προσεγγίζουν την περίοδο 2020 – 2021 τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός. Μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέφερε ότι «για το 2021 τα μέτρα πλέον προσεγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ, μία και δεν έχουν εκταμιευθεί πλήρως, αφού ένα ποσό της τάξεως των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εκκρεμεί να καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μέσα από διάφορα προγράμματα που έχουμε κτίσει συνεκτικά ως κυβέρνηση».

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «αυτά έγιναν μέσα από μία ορθολογική συστηματική διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας, μέσα από την συχνή επικοινωνία και επαφή με τις αγορές, μέσα από την άντληση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία διετία με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, μέσα από την άντληση πόρων εντόκων γραμματίων με συστηματικά αρνητικά επιτόκια, το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού στα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, αλλά και μέσα και από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως είναι το πρόγραμμά SURE, από το οποίο η χώρα έχει ήδη αντλήσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και τα έχει διοχετεύσει όλα στην απασχόληση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments