Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: 117 κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι

Χρυσοχοΐδης: 117 κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι
Χρυσοχοϊδης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την άνοδο της εγκληματικότητας μίλησε σχετικά με τις επιπτώσεις που φέρει ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε για το νόμο Παρασκευόπουλου και τις συνέπειες που αυτός φέρει. Να θυμίσουμε ότι με αφορμή τις δολοφονίες που έλαβαν χώρα στα Σεπόλια και στη Βάρη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κήρυξε πόλεμο στο οργανωμένο έγκλημα.

Στις επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η Αστυνομία αναζητά μόνο στην Αττική 117 ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και ξαναγύρισαν στο έγκλημα.

“Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; “

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και την εγκληματικότητα είπε μεταξύ άλλων:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός – το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά – ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου.

»Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται.

»Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών- Διαρρήξεων υπάρχουν 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία.

“Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα”

»Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!».

Ταυτόχρονα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας ακόμα και των σκληρών περιστατικών.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει επηρεαστεί από την βαρβαρότητα του μεμονωμένου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και από την αναζωπύρωση του ξεκαθαρίσματος κυκλωμάτων από μπράβους και νονούς της νύχτας.

Για το οργανωμένο έγκλημα

Αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα υπογραμμίζει: «Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς, θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη. Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι.

Όποιος μιλά για Αγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα. Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας».

«Η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 ‘μαγαζιά’ και 25 ‘στοχευμένοι’ έλεγχοι σε στέκια της νύχτας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών» καταλήγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments