Τεχνολογία

Microsoft Teams: Οι κλήσεις αποκτούν κρυπτογράφηση

Microsoft Teams: Οι κλήσεις αποκτούν κρυπτογράφηση
Microsoft Teams: Μία νέα λειτουργία έρχεται να εγκαινιάσει η εφαρμογή, δίνοντας στους χρήστες την δυνατότητα κρυπτογράφησης.

Τα Windows 10, για τα οποία είχε ανακοινωθεί εδώ και εβδομάδες πως έρχεται μεγάλη οπτική αλλαγή, είναι το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, ενώ η εταιρεία πρόκειται στην νέα έκδοση να επεκτείνει το Microsoft Teams. 

Οι φωνητικές κλήσεις που γίνονται μέσω Microsoft Teams, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, θα αποκτήσουν κρυπτογράφηση. Αυτό το καλοδεχούμενο και επιπρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας θα δώσει πιο ιδιωτικό χαρακτήρα στις κλήσεις μέσω του Teams.

Πως θα λειτουργεί

Μέχρι σήμερα, ο διαχειριστής μίας ομάδας στο Microsoft Teams θα μπορούσε να θέσει όρους αυτόματης ηχογράφησης κλήσεων, κάτι που καθιστούσε ελάχιστα ασφαλή τον τρόπο επικοινωνίας μέσω Microsoft Teams για ευαίσθητες πληροφορίες. Τώρα, από τον Ιούλιο και μετά, η επικοινωνία μεταξύ δύο χρηστών του Microsoft Teams θα είναι κρυπτογραφημένη, διατηρώντας το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας για τους συνομιλητές.

Οι διαχειριστές μίας ομάδας θα μπορούν να καθορίζουν ποιοι θα είναι εκείνοι που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό, ενώ οι μεμονωμένοι χρήστες θα μπορούν να το επιλέξουν από τις ρυθμίσεις και το μενού Privacy. Εάν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη επιλογή, τότε κάποιες λειτουργίες του Microsoft Teams θα απενεργοποιηθούν, όπως είναι για παράδειγμα η ηχογράφηση.

Λύθηκαν τα προβλήματα ασφαλείας

Η Microsoft φαίνεται ότι κατάφερε να βρει λύση σε ορισμένα προβλήματα ασφαλείας στο Microsoft Teams που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αλυσιδωτές επιθέσεις για την ανάληψη λογαριασμών χρηστών. Όλα με τη βοήθεια ενός αρχείου .GIF. Συγκεκριμένα, ερευνητές της CyberArk ανακοίνωσαν σήμερα την ευπάθεια ενός subdomain, που σε συνδυασμό με ένα κακόβουλο αρχείο .GIF, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για «συλλογή δεδομένων ενός χρήστη και τελικά την απόκτηση όλων των λογαριασμών του Teams ενός οργανισμού».

Η ομάδα ανέφερε ότι τα ζητήματα ασφαλείας επηρεάζουν το Microsoft Teams τόσο στα desktops όσο και στην web έκδοση του προγράμματος. Η πλατφόρμα επικοινωνίας της Microsoft χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους, ειδικά αυτή την περίοδο λόγω COVID-19. Το Microsoft Teams χρησιμοποιείται, επίσης, από πολλές επιχειρήσεις, επιτρέποντας την κοινή χρήση εταιρικών δεδομένων και, ως εκ τούτου, αποτελεί ελκυστικό στόχο για τους hackers.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments