Τεχνολογία

Android 12 αλλαγή: Επιτρέπει την αποφυγή του tracking

Android 12 αλλαγή: Επιτρέπει την αποφυγή του tracking
Android 12 αλλαγή: Η νέα έκδοση που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα πρόκειται να προσφέρει πολλές νέες λειτουργίες στους χρήστες.

Το Android 12 θεωρείται ως η απάντηση της Google στην κρίση των app stores, ενώ φέρνει ακόμα μία βασική αλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τις συσκευές Android, λέγοντας ότι είναι καταλληλότερες για καθημερινή χρήση.

Σε ένα βήμα που θεωρείται ότι ακολουθεί την πολιτική της Apple, η Google θα επιτρέπει την επιλογή της αποφυγής του tracking στο Android 12. Αυτό εκτιμάται ότι θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στην προστασία της ιδιωτικότητας των κατόχων smartphones. Android Google Play

H αποφυγή tracking

H μεγάλη αλλαγή αναμένεται να γίνει στο Android 12, με τους κατόχους smartphones να έχουν στη διάθεσή τους την επιλογή για το εάν θα επιτρέπουν την παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους από τις εφαρμογές που κατεβάζουν από το Google Play Store. Όλα θα γίνονται με την κατάλληλη απενεργοποίηση του Advertising ID, το μοναδικό χαρακτηριστικό που είναι συνδεδεμένο με τη συσκευή και επιτρέπει την παρακολούθηση της δραστηριότητας του κατόχου της.

Η είδηση προέκυψε μετά από τη γνωστοποίηση μέσω email σε developers της απόφασης της Google να δώσει αυτή τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους Android 12 smartphones. H δυνατότητα αυτή αναμένεται να δοθεί στα τέλη του 2021 με τη μορφή ενός update που θα πάρουν τα Google Play Services.

Αλλαγές και στα εικονίδια

Αλλαγές αναμένονται και στα εικονίδια των ειδοποιήσεων, με περιορισμό στην εμφάνισή τους όταν υπάρχουν πολλές ειδοποιήσεις μαζί, ενώ δίπλα στο ρολόι θα εμφανίζεται ο αριθμός των ειδοποιήσεων που υπάρχουν και όχι τα εικονίδια των ειδοποιήσεων αυτών. Μετά από λίγη ώρα θα σβήνει από την οθόνη το ρολόι εκεί, αφού στο κέντρο της οθόνης θα υπάρχει άλλο σημείο που θα δείχνει την ώρα.

Η λειτουργία διαχείρισης της μνήμης

Μια άλλη νέα προσθήκη είναι και το Unused Apps. Μόλις μία εφαρμογή μπαίνει σε αυτή τη λίστα, θα αφαιρούνται αυτομάτως όλοι οι περιορισμοί που τη συνοδεύουν, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να επέμβει σε προεγκατεστημένες εφαρμογές που έρχονται από τον κατασκευαστή.

Ο χρήστης θα μπορεί να επέμβει στις Unused apps, έτσι ώστε να επαναφέρει κάποια εφαρμογή που θέλει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί. Αυτή η λειτουργία εκτιμάται ότι θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου της εσωτερικής μνήμης του τηλεφώνου. Δεν είναι λίγες οι πηγές που θεωρούν δεδομένη την προσθήκη αυτής της λειτουργίας στο Android 12, όταν αυτό θα γίνει κανονικά διαθέσιμο στους κατόχους Android smartphones.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments