Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 2.440 νέα κρούσματα

Γερμανία κορωνοϊός: 2.440 νέα κρούσματα
Γερμανία κορωνοϊός: Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε τα τελευταία δεδομένα για τον κορωνοϊό.

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται ο κορωνοϊός να βρίσκεται σε ύφεση.

Την ίδια ώρα προσομοιωτής προβλέπει το τέλος της πανδημίας το φθινόπωρο.

Γερμανία κορωνοϊός: Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία ανέρχεται σε 2.440, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Γερμανία κορωνοϊός

Με αυτά ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία ανέρχεται σε 3.700.367, σύμφωνα με το RKI. Επίσης 74 θάνατοι από την COVID-19 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία, με τους οποίους ανήλθε σε 89.222 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Γερμανία κορωνοϊός: Προσομοιωτής προβλέπει το τέλος της πανδημίας το φθινόπωρο

Όπως γράφει η εφημερίδα «Bild», ο προσομοιωτής του ιστότοπου «Pandemieende.de» προβλέπει το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού στις 9 Νοεμβρίου 2021. Eίναι όμως δυνατή η πρόβλεψη του τέλους της; Μπορεί πραγματικά να επανέλθει η κανονικότητα στην Γερμανία σε 100 ημέρες; Σύμφωνα με την Bild, ο προσομοιωτής κορονοϊού βασίζεται μόνο στο μέσο ποσοστό εμβολιασμού των τελευταίων επτά ημερών. Άλλοι παράγοντες, όπως ο αριθμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει, οι οποίοι έχουν επίσης προσωρινή ανοσία ή η εμφάνιση μεταλλάξεων του ιού κατά των οποίων ενδεχομένως δεν θα δρουν τα εμβόλια, δεν λαμβάνονται υπόψη. Γερμανία κορωνοϊός

Για το λόγο αυτό, ο εν λόγω ιστότοπος προβλέπει απλώς ότι η ανοσία της αγέλης θα επιτευχθεί στη Γερμανία στις 9 Νοεμβρίου 2021 και ότι το 70% του πληθυσμού θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί πλήρως, εάν η διαδικασία εμβολιασμού συνεχίσει με τον σημερινό ρυθμό. Η εφημερίδα Bild έχει ήδη θέσει στον καθηγητή Κρίστιαν Έσσε, επικεφαλής του τμήματος Μαθηματικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης, το ερώτημα πόσο ασφαλείς είναι οι προβλέψεις του προσομοιωτή κορονοϊού και η απάντησή του ήταν σαφής: «Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια το τέλος της πανδημίας. Μια πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας είναι πιο περίπλοκη από την πρόγνωση του καιρού. Για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments