Διεθνή

Γαλλία: Η πρώτη δήλωση του Μακρόν μετά το χαστούκι

Γαλλία: Η πρώτη δήλωση του Μακρόν μετά το χαστούκι
Γαλλία: Μεμονωμένο γεγονός χαρακτήρισε το χαστούκι ο Γάλλος Πρόεδρος, ενώ ήδη το βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σοκ προκάλεσε το βίντεο που δείχνει τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να τρώει χαστούκι από έναν πολίτη. Ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε στο Tain, στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει με αφορμή τις περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες.

«Μεμονωμένο γεγονός» χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, το περιστατικό με το χαστούκι που δέχτηκε από πολίτη, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ντομ. Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Dauphine Libéré»: «Δεν πρέπει να μην αφήσουμε τα πολύ βίαια άτομα να κυριεύσουν στη δημόσια αντιπαράθεση. Δεν το αξίζουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου

«Στη Δημοκρατία, υπάρχει ελευθερία έκφρασης, αντιπαραθέσεις, ελευθερία ψήφου και δημοκρατικός πλουραλισμός, που σημαίνει ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους ανθρώπους στους οποίους δίνουμε εντολή σε τακτική βάση και που ψηφίζουν τους νόμους για εσάς. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να γίνεται χρήση βίας ούτε στην ομιλία ούτε στις πράξεις. Διαφορετικά, απειλείται η ίδια η Δημοκρατία» εξήγησε.

Τέλος, ερωτηθείς αν φοβήθηκε μετά την επίθεση που δέχτηκε, απάντηση αρνητικά και συνέχισε λέγοντας «εξάλλου, συνέχισα και χαιρέτησα τους παρευρισκόμενους που ήταν δίπλα στον κύριο και έβγαλα φωτογραφίες μαζί τους. Συνέχισα και θα συνεχίσω. Τίποτα δεν θα με σταματήσει».

Το περιστατικό

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο γάλλος πρόεδρος χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος όταν ένας άνδρας τον χτυπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, η ασφάλειά του σπεύδει να τον απομακρύνει και ακινητοποιεί τον δράστη και ένα ακόμη άτομο.

Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα και το κίνητρο του άνδρα δεν είναι ξεκάθαρα. Πάντως, φέρεται να φώναζε «Κάτω από Μακρονισμός» καθώς χαστούκιζε τον πρόεδρο.

Όπως αναφέρει το BBC, αυτός και άλλος ένας άνδρας ανακρίνονται από την αστυνομία.

Επίθεση με αυγά το 2016 και το 2017

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν (τότε υποψήφιος για την γαλλική προεδρία) δέχεται επίθεση.

Συγκεκριμένα, το 2017 κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αγροτική έκθεση στο Παρίσι, δέχτηκε επίθεση με αυγά.

Το περιστατικό κατέγραψε με την κάμερα του ένας επισκέπτης και στη συνέχεια ο γάλλος δημοσιογράφος, Ζαν Μπαπτίστ Μαρτό, το ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2016, διαδηλωτές του επιτέθηκαν με αυγά κατά τη διάρκεια τελετής για την αποκάλυψη επετειακού γραμματοσήμου στη Μοντρέιγ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments