Οικονομία

ΔΕΗ: Έκπτωση 30% από τον Αύγουστο στα τιμολόγια – Ποιους αφορά

ΔΕΗ: Έκπτωση 30% από τον Αύγουστο στα τιμολόγια – Ποιους αφορά
ΔΕΗ: Έκπτωση 30% στα τιμολόγια αναμένεται να δουν από τον Αύγουστο οι καταναλωτές σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΗ. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει από 5 Αυγούστου.

Έκπτωση 30% στα τιμολόγια αναμένεται να δουν από τον Αύγουστο οι καταναλωτές σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΗ. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει από 5 Αυγούστου.

Σκοπός της παραπάνω ενέργειας είναι να αντισταθμίσει την αναμενόμενη επιβάρυνση από την εφαρμογή με υπόδειξη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ρήτρας χονδρεμπορικής τιμής από την ίδια ημερομηνία.

Σύμφωνα με όσα εξέτασε η επιχείρηση, η ρήτρα χονδρεμπορικής τιμής σε συνδυασμό με την έκπτωση 30 % οδηγεί σε όφελος ή μικρότερη επιβάρυνση για τους καταναλωτές, από εκείνη που θα είχαν αν παρέμενε η υφιστάμενη ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα στα τιμολόγια.

Ποια τιμολόγια αφορά

Η ρήτρα αναπροσαρμογής χρέωσης προμήθειας θα επιβληθεί από τις 5 Αυγούστου θα συνδέει τα βασικά τιμολόγια της ΔΕΗ με την εξέλιξη των τιμών στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας του εκάστοτε προηγούμενου μήνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ –ΜΠΕ η ρήτρα αυτή θα αντικαταστήσει τον αντίστοιχο μηχανισμό που ισχύει σήμερα με βάση τη διακύμανση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (ρήτρα CO2) και καταργείται επίσης από τις 5 Αυγούστου.

Η έκπτωση 30% που αποφασίστηκε αφορά τα ανταγωνιστικά τιμολόγια (όχι τις χρεώσεις δικτύων, ΥΚΩ κλπ.), τα οποία σήμερα είναι 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο και 0,11936 ευρώ για υψηλότερες καταναλώσεις. Παραμένει επίσης η έκπτωση συνέπειας 5 %.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments