Ελλάδα

Σεισμός στο Ηράκλειο Κρήτης

Σεισμός στο Ηράκλειο Κρήτης
Σεισμός στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι κάτοικοι ξύπνησαν με Ρίχτερ, αφού ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:36 το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο, λίγες ώρες μετά τις τέσσερεις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή και τις δηλώσεις του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμη Λέκκα, ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τις σεισμικές δονήσεις της Κρήτης. 2 ημέρες πριν από τον δυνατό σεισμό στην Τήλο.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 21 χλμ. ΝΑ του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 14,8 χιλιομέτρων.

Και σύμφωνα με τον Ευρωσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,9 Ρίχτερ. Δεν πρόκειται όμως για τον μόνο σεισμό αφού το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκαν 4 μικρότερες δονήσεις στην Κρήτη. Yπενθυμίζεται ότι σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4/6 στο δήμο Μινώα Ηρακλείου, μεταφέρει το neakriti.gr.

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» το Ηράκλειο

Και οι τέσσερις δονήσεις σημειώθηκαν νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχαν επίκεντρο της περιοχή της Άρβης.

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός των 4,3 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και πιο συγκεκριμένα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αργά το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκαν τέσσερις σεισμικές δονήσεις, οι οποίες είχαν επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη είχε ένταση 2.7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 21 χιλιόμετρα Δυτικά – Βορειοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν 3.2 της κλίμακας Ρίχτερ και ήταν 19 χλμ. Δυτικά – Βορειοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα και η τρίτη σεισμική δόνηση ήταν επίσης εντάσεως 3.2 της κλίμακας Ρίχτερ, 21 χιλιόμετρα Δυτικά – Βορειοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.

Λίγο αργότερα – στην ίδια περιοχή – σημειώθηκε και τέταρτος σεισμός, ο οποίος ήταν έντασης 2.3 της κλίμακας Ρίχτερ. Πιο συγκεκριμένα είχε επίκεντρο 24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος ήταν 10,3 χιλιόμετρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments