Οικονομία

Χιονάτη: Η εταιρεία με όραμα την παραμυθένια γεύση

Χιονάτη: Η εταιρεία με όραμα την παραμυθένια γεύση
Χιονάτη αναψυκτικά: Με όραμα για μια παραμυθένια γεύση γεννήθηκε η «Χιονάτη», με αναψυκτικά από το 1948.

Η «Χιονάτη» από την ίδρυση της μέχρι σήμερα προσπαθεί πάντα να δημιουργεί ανώτερα ποιοτικά προϊόντα. Ο διορατικός Γεώργιος Τασιός, ποτοποιός – λεμοναδοποιός στο επάγγελμα, ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη, μια μικρή χειροκίνητη μονάδα παραγωγής αναψυκτικών. Με όραμα για μια παραμυθένια γεύση γεννήθηκε η «Χιονάτη», με αναψυκτικά από το 1948.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανελλαδικά η εξαιρετική και ιδιαίτερη γεύση της γκαζόζας βασισμένη σε μια μοναδική και μυστική συνταγή, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της «Χιονάτης». Το 1951, συμμετέχοντας στη 16η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η «Χιονάτη» κατέκτησε το χρυσό βραβείο ποιότητας με ιδιαίτερη μνεία στην ξεχωριστή και καινοτόμα γεύση της γκαζόζας.

Kαι καθώς γίνεται ευρέως γνωστή, η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής και της διασφάλισης της ποιότητας καθίσταται επιτακτική, το 1957. Αναζητώντας μια τοποθεσία που θα προσδώσει τη ζητούμενη υπεροχή, η εταιρεία επέλεξε τη Σκύδρα Έδεσσας για να αξιοποιήσει τα άριστα, σε ποιότητα και καθαρότητα, νερά που πέφτουν από τον πιο διάσημο καταρράκτη της χώρας αυτόν της Έδεσσας.

Και λίγα χρόνια αργότερα, το 1963, η εταιρεία πέρασε στη δεύτερη γενιά και ανέλαβε ο  Χαράλαμπος Τασιός, γιος του ιδρυτή, ένας άνθρωπος δραστήριος που κατάφερε να επεκτείνει τη «Χιονάτη» σε νέες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας επενδύοντας παράλληλα σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Από την παύση λειτουργίας, στην αναβίωση

Δέκα χρόνια περίπου, αργότερα, το 1975, δημιουργήθηκαν σε ιδιόκτητο χώρο οι νέες πρότυπες εγκαταστάσεις του εργοστασίου 2 χιλιομέτρων από τη Σκύδρα ενώ παράλληλα έγινε νέα επένδυση και ανανεώθηλε ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Και λίγο πριν μπει η δεκαετία του 1980, η «Χιονάτη» κατέθεσε το εμπορικό της σήμα στο υπουργείο Εμπορίου διασφαλίζοντας έτσι το όνομά της .

Όμως, το 1993 λόγω της ανέτοιμης διαδοχής της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό και τον έντονο ανταγωνισμό των πολυεθνικών έγινε η παύση της λειτουργίας και η πρώτη προσπάθεια αντιγραφής της γκαζόζας πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά. Στην «ανατολή» της νέας χιλιετίας , η τρίτη γενιά πλέον, τα αδέλφια Γεώργιος και Δημήτριος Τασιός, γιοι του Χαράλαμπου Τασιού, με θέληση και πίστη για τη νέα αρχή των αναψυκτικών «Χιονάτη» έθεσαν τις βάσεις για την αναβίωση του ονόματος υλοποιώντας έτσι μια υπόσχεση προς τον εαυτό τους.

Η «Χιονάτη» συνεχίζει με πάθος για νέες γευστικές και καινοτόμες προτάσεις

Δημιουργήθηκε ένα νέο χημικό εργαστήριο και εμφιαλωτήριο πιστό στις νέες διατάξεις του υγειονομικού κώδικα με σκοπό πάντα τη σταθερή και υψηλή ποιότητα ενώ παράλληλα έγινε νέα επένδυση σε νέα σύγχρονη γραμμή παραγωγής. Τα αναψυκτικά λοιπόν, κυκλοφόρησαν ξανά και παράχθηκαν με βάση τις παραδοσιακές και αυθεντικές συνταγές που χρησιμοποιεί η εταιρεία από την ίδρυσή της. Εξάλλου κατά την πάροδο των ετών, έχουν συστηθεί πολλά προϊόντα όπως η μπανάνα, η σόδα, η cola και η πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, με την εταιρεία να συνεχίζει με πάθος για νέες γευστικές και καινοτόμες προτάσεις.

Ξεχωριστή θέση κατέχει η γκαζόζα με τη διάσημη και μυθική της πλέον γεύση στηριζόμενη στη συνταγή της που έχει παραμείνει μυστική και αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων και το 2003, εισάχθηκαν για πρώτη φορά συσκευασίες PET των 250ml ενώ δέκα χρόνια μετά, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά παρουσιάστηκε από τη «Χιονάτη» το ανθρακούχο αναψυκτικό «ρόδι», ένα καινοτόμο και υψηλής ποιότητας προϊόν που συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρείας για μοναδικά και με σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments