Ελλάδα

Self Test: Έρχονται αλλαγές στην διανομή από 19 Ιουνίου

Self Test: Έρχονται αλλαγές στην διανομή από 19 Ιουνίου
Self Test: Μετά από την ανακοίνωση των φαρμακοποιών αλλάζει ο τρόπος διανομής των τεστ αυτοδιάγνωσης από τις 19 Ιουνίου.

Μετά την ανακοίνωση των φαρμακοποιών αλλάζει ο τρόπος διανομής των self test από τις 19 Ιουνίου. Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη άνοιξε  η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για τρία διαθέσιμα εμβόλια οι πολίτες ηλικίας 25 έως 29 ετών. Ακόμη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε για μεγάλη πίεση στα ραντεβού σε ορισμένες περιοχές όπως η Αττική που εμφανίζει 100% πληρότητα σε ραντεβού για όλα τα εμβόλια πλην αυτού της AstraZeneca.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των δικαιούχων των self tests αναμένεται να μειωθεί το επόμενο διάστημα καθώς με το κλείσιμο των σχολείων βγαίνουν από τη διαδικασία μαθητές και εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, με τη συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων να έχει ξεκινήσει στη λίστα της κυβέρνησης βρίσκονται ορισμένες διευκολύνσεις για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. self test

Το σενάριο των σούπερ μάρκετ

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για διανομή των self tests ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ δήλωσε ότι θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ». Ο υπουργός σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα self test, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα, αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Πρόσθεσε πάντως ότι το μείζον ζήτημα είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την παράνοια να μη θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν.

Τα πρώτα τεστ για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα πρέπει αύριο, Πέμπτη, να κάνουν το πρώτο διαγνωστικό test covid-19, καθώς τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, ξεκινούν οι Πανελλήνιες για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και την Τρίτη, 15 Ιουνίου, των Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Αλλάζει τον Ιούλιο η πολιτική δωρεάν διανομής

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας», ανακοίνωσε στο facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας πως η διανομή θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα αλλά σε συγκεκριμένους δικαιούχους. Κρούσματα σήμερα 13/5

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν self test για τον Ιούνιο

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Self test τον Ιούλιο σε συγκεκριμένους δικαιούχους

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι απο τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

  • 73% κρούσματα COVID
  • 65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
  • 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
  • 53% μείωση δείκτη θετικότητας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments