Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι το επίδομα στέγασης

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι το επίδομα στέγασης
ΟΠΕΚΑ: Λεφτά στους λογαριασμούς θα δουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) του ΟΠΕΚΑ. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και άλλα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) , καθώς και το επίδομα γέννας κ.α

Λεφτά στους λογαριασμούς θα δουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) του ΟΠΕΚΑ. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και άλλα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) , καθώς και το επίδομα γέννας κ.α

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου)

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2021 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2021 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου 2021 δηλαδή την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβληθούν

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • Επίδομα Στέγασης
  • Επίδομα γέννησης
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Στεγαστική Συνδρομή
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  • Σύνταξη Υπερηλίκων

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2021 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2021 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου 2021 δηλαδή την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

ΛΕΦΤΑ

Τι είναι το επίδομα Στέγασης ;

Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια να αποκτήσει η χώρα συνεκτική στεγαστική πολιτική και αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας της πρώτης κατοικίας σε τέτοια κλίμακα.

Ποιο είναι το ύψος του χορηγούμενου επιδόματος ;

Το ποσό του επιδόματος Στέγασης ορίζεται ως ακολούθως:

  • Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα
  • Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.
  • Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε, δίνει έμφαση στο παιδί, με προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα, ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.
  • Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.
  • Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments