ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νάντια Γιαννακοπούλου
Βουλευτής ΚΙΝΑΛ

Νάντια Γιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Να ξαναγίνουμε οι πρωταγωνιστές στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Νάντια Γιαννακοπούλου στο pagenews.gr: Η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απάντησε για το αν θέλει να επανέλθει το «ΠΑΣΟΚ» αλλά τόνισε πιο σημαντικές είναι οι στρατηγικές και οι πολιτικές του κόμματος από την ονομασία.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο απαντώντας και σε ερωτήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε στα δάνεια των κομμάτων και τόνισε πως δεν είναι το πιο σημαντικό το όνομα του κόμματος αλλά «σημασία έχουν οι πολιτικές μας και πως θα αγγίξουμε τους πολίτες ώστε να γίνουμε ξανά οι πρωταγωνιστές στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να συμμετάσχει το ΚΙΝΑΛ στις απεργιακές κινητοποιήσεις:

Αυτό το κατέβασμα δεν σχετίζεται ούτε με το ότι είναι μια αντιπολίτευση που κινείται πιο κοντά στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ότι πρόκειται για μια θετική, από εμάς, πλευρά ανταπόκριση στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, μετεκλογικά να συγκροτηθεί με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, έχουμε τις δικές μας θέσεις, τις δικές μας προτάσεις. Το ότι κατέβηκε το κόμμα μου στους δρόμους, στην πορεία σημαίνει ότι ζητάει και προσπαθεί να είναι ακόμα πιο κοντά στα αιτήματα του κόσμου, δίπλα στο δίκαιο των εργαζομένων, απέναντι σε αντεργατικές πολιτικές που δεν λύνουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

Για το πόσο συγκλίνει η στάση του ΚΙΝΑΛ με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ:

Η στάση μας και είναι πιο διαφορετική και εκφράζεται με έναν πολύ πιο λογικό και σοβαρό τρόπο. Έχουμε ένα νομοσχέδιο, ναι. Έχουμε πει πως υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα, ιδιαίτερα στον Ιδιωτικό τομέα. Υπάρχει αδήλωτη εργασία. Δυστυχώς, υπάρχει ήδη μια ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας η οποία ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.  Εμείς, έχουμε έναν νόμο που ισχύει στα εργασιακά αυτή τη στιγμή από το 1982. Και είναι κάτι που δείχνει πόσο μακρόπνοος ήταν. Και αυτό ζητούσαμε από τον νόμο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία, ένας νόμος που θα λύνει τις ελαστικές θέσεις εργασίας, τα 4ωρα τα οποία τείνουν να γίνουν ο κανόνας, το ότι πληρώνονται το δώρο το οποίο βγάζουν σε μετρητά επιστρέφοντάς το στον εργοδότη.

Για τα δάνεια των κομμάτων:

Είναι πάρα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με έναν τρόπο που λύνονται άλλα ζητήματα δανειοδοτήσεων που δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν με τον ισχύοντα τρόπο. Και βεβαίως πρέπει να διευθετηθεί αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι εφικτή. Πρέπει να το συζητήσουμε. Όπως γίνεται σε όλα τα δάνεια, όπως γίνεται στα «κόκκινα» δάνεια που έχει να αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και έχει μια κάποια δυνατότητα να διαπραγματευτεί με την τράπεζα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει αυτά τα οποία χρωστάει. Το δάνειο του ΠΑΣΟΚ φούσκωσε από τόκους, τόκους, τόκους. Ό,τι ισχύει για όλους τους πολίτες, να ισχύσει και για τα κόμματα.

Όμως, αυτή η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική από τη λαϊκίστικη του κ. Τσίπρα που προσπαθεί να κάνει, προφανώς ευρισκόμενος σε «ίλιγγο» από τις δημοσκοπήσεις, από τα εσωτερικά του θέματα και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει με επάρκεια τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία. Άρα το να παίρνουμε σοβαρά ζητήματα για τα οποία πρέπει να κάνουμε έναν ολοκληρωμένο διάλογο, είναι χυδαίο. Αυτό δείχνει και το τεράστιο χάσμα που υπάρχει σε εμάς, στο ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του και ανάμεσα στον κ. Τσίπρα. Τα λέει όλα αυτά ο κ. Τσίπρας όταν αποδεικνύεται πως ο κ. Παππάς είχε τον ρόλο του διαμεσολαβητή για να στήσει τον διαγωνισμό με τα κανάλια. Με ένα κόμμα που είπε τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ειπωθεί, με ένα κόμμα που διέλυσε τη μεσαία τάξη με τη φορολογική της πολιτική, με ένα κόμμα που έκανε «κωλοτούμπα», τι έχουμε να συζητήσουμε; Μας χωρίζει ένα χάος…