Ελλάδα

Τηλεφώνημα για βόμβα στο τρένο που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Τηλεφώνημα για βόμβα στο τρένο που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Τηλεφώνημα για βόμβα: Μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της αμαξοστοιχίας «58» που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Λιανοκλάδι – Θεσσαλονίκη.

Ένα τηλεφώνημα για βόμβα σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας «58» που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Λιανοκλάδι – Θεσσαλονίκη απότελεσε την αφορμή για μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών της αμαξοστοιχίας «58» που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Λιανοκλάδι – Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού ιστοτόπου lamiareport.gr, η αμαξοστοιχία ήταν να ξεκινήσει από την Αθήνα στις 18:22’ ωστόσο ένα τηλεφώνημα για βόμβα, το καθήλωσε στο Σταθμό για τον απαραίτητο έλεγχο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ερευνήθηκαν όλα τα βαγόνια και με ειδικό σκύλο, με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς επρόκειτο για φάρσα.

Το συγκεκριμένο τρένο έφτανε στο Λιανοκλάδι στις 20:17’, ωστόσο όπως ενημερώθηκαν οι δεκάδες επιβάτες που ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη η καθυστέρηση φτάνει τη 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βερολίνο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου μετά από απειλή για βόμβα

Τον Μάιο, σημειώθηκε και άλλο περιστατικό που προκλήθηκε από προειδοποίηση για βόμβα, αυτή την φορά στην Γερμανία. Αεροσκάφος της εταιρείας Raynair που πραγματοποιούσε την πτήση Δουβλίνο- Κρακοβία τον Μάιο, έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Βερολίνο έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, προτού τελικά συνεχίσει για τον προορισμό του.

«Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ολοκληρώθηκαν χωρίς τελικά να εντοπιστεί κάποιος κίνδυνος», επεσήμανε μία εκπρόσωπος της αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας. «Οι επιβάτες μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Πολωνία με ένα άλλο αεροπλάνο,» πρόσθεσε η ίδια χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τους λόγους που σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, επρόκειτο για προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, η οποία τελικά αποδείχθηκε ψευδής.

Το αεροσκάφος μετέφερε 160 επιβάτες και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Βερολίνου Βρανδεμβούργου, νότια της γερμανικής πρωτεύουσας.

Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι αποσκευές των επιβατών εξετάστηκαν από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το αεροσκάφος περικύκλωσαν πολλά οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

«Το αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair ζήτησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και έλαβε αμέσως άδεια», ανέφερε τότε στη Bild ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Γιαν- Πέτερ Χακ.

Τον Ιούλιο του 2020 ένα αεροσκάφος της Ryanair που πραγματοποιούσε το ίδιο δρομολόγιο είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας που αποδείχθηκε επίσης ψευδής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments