Ελλάδα

Τζανάκης: Σύντομα θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων από Covid

Τζανάκης: Σύντομα θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων από Covid
Τζανάκης: Η απάντησή του τη δήλωση αξιωματούχου του ΕΜΑ ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZenca.

Καλή εξέλιξη υπάρχει στα επιδημιολογικά δεδομένα και σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη βρισκόμαστε στο ευμενές σενάριο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες οι οποίες είναι και οι πιο ενεργές επαγγελματικά και κοινωνικά και μέσω αυτών υπήρχε η μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, προέβλεψε ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του αξιωματούχου του ΕΜΑ, Μάρκο Καβελέρι, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι αυτό είναι προσωπική του άποψη κι όχι θέση του οργανισμού και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments