Ελλάδα

Δήμητρα της Λέσβου: Άρνηση των αρχών για εξέταση DNA

Δήμητρα της Λέσβου: Άρνηση των αρχών για εξέταση DNA
Ο χειρότερος επίλογος, με πολλά αναπάντητα και μυστηριώδη ερωτήματα, μπήκε στην υπόθεση της Δήμητρας της Λέσβου, η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου.
Ο χειρότερος επίλογος, με πολλά αναπάντητα και μυστηριώδη ερωτήματα, μπήκε στην υπόθεση της Δήμητρας της Λέσβου, η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου.

Ο εργαστηριακός έλεγχος, με ταυτοποίηση της σορού μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, επιβεβαίωσε την πρώτη εικόνα που ήθελε το άτομο, που είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου και είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας, να είναι η Δήμητρα της Λέσβου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι δημόσιες υπηρεσίες αρνούνται να δώσουν πρόσβαση στην οικογένεια για εξέταση DNA, γεγονός που φέρνει πολλά ερωτήματα.

«Δυστυχώς γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αναζήτηση του Δημήτρη Καλογιάννη. Μετά την ενημέρωση της οικογένειας από το ΑΤ Μυτιλήνης ότι η σορός του θύματος του τροχαίου από 9.4 ταυτοποιήθηκε με αποτυπώματα και είναι ο Δημήτρης Καλογιάννης, η οικογένεια είναι συντετριμμένη και επιθυμεί να τιμήσει τον νεκρό της και να πενθήσει για την απώλεια της. Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών ώστε να μην υπάρξει ξανά άλλος «Δημήτρης». Έχω καθήκον ως υπερασπίστρια, σε συνεργασία με τον κ. Τσαντίρη, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και τον κ. Κουρούκλη από το Silver Alert, να φωτίσουμε κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής» τονίζει σε δηλώσεις της στο protothema.gr, η δικηγόρος της οικογένειας του Λίλα Ραγκούση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 26 Μαΐου η γραμμή ζωής silver alert ενεργοποίησε το κοινωνικό συναγερμό για την εξαφάνιση της Δήμητρας της Λέσβου. Υπήρξαν 3.752 τηλεφωνικές κλήσεις προς τον οργανισμό οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν στο σύνολο τους .

Η 65χρονη πριν την εξαφάνιση είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η πορεία της υγεία της βελτιώθηκε προσωρινά και για το λόγο αυτό πήρε εξιτήριο. Στην συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. Εκεί αφού παρέμεινε για δέκα ημέρες στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Στο μικροσκόπιο των αρχών τέθηκε τελικά ένα τροχαίο με εγκατάλειψη που είχε σημειωθεί στο Δέλτα Φαλήρου, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση. Στις αρχές Ιουνίου στάλθηκαν φωτογραφίες του ατόμου, που είχε χάσει τη ζωή του στο τροχαίο της 9ης Απριλίου από τις αστυνομικές αρχές της Καλλιθέας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

Ο αδερφός του Δημήτρη Καλογιάννη, Παναγιώτης, κλήθηκε για αναγνωρίσει, ο οποίος και είδε το οπτικό υλικό και υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον αδερφό του: «Με φώναξαν στο Αστυνομικό τμήμα Καλλονής για να δώσω μια κατάθεση και μου έδειξαν τέσσερις φωτογραφίες (σσ. από το ΑΤ Καλλιθέας/ Αττικής). Είμαι πολύ σίγουρος ότι είναι ο Δημήτρης, είχε τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Το πρόσωπο του νεκρού ατόμου που μου έδειξαν δεν ήταν παραμορφωμένο. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε και το dna για να είμαστε 100% σίγουροι», είχε αναφέρει.

Κάπου στραβωνει η υπόθεση

Η ταφή της σορού έγινε από το Τζάνειο νοσοκομείο μετά το ιατροδικαστικό. Η Δημήτρη αναγνωρίστηκε μεν από τον αδερφό της, αλλά μόνο μέσω φωτογραφιών. Η σορός που ταυτοποιήθηκε, παραδόθηκε στο ιατροδικαστικό μέρες πριν την εξαφάνιση και ενώ είναι παγειωμένη πρακτική ότι σε κάθε περίπτωση κρατούν δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες και dna, τώρα, παρά την παρέμβαση της δικηγόρου, αρνούνται να προχωρήσουν σε εξέταση του δείγματος σε συνεργασία με την οικογένεια.

Πρόκειται για μία φωτογραφική αναγνώριση, μία εξακρίβωση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος και μία σορό η οποία έχει ήδη ταφεί. Η τροχαία Καλλιθέας μάλιστα, προσφέρθηκε με «χαρά» και πρότεινε στην οικογένεια να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας και της εκταφής-μεταφοράς στην Λέσβο.

Έψαχναν την σωρό της χωρίς να το γνωρίζουν

Η Δήμητρα, η οποία από την χρόνια κακοποίησή της λόγω της ταυτότητας φύλου της είχε αναπτύξει σοβαρές ψυχικές βλάβες, διέφυγε από τον ακούσιο εγκλεισμό της τον Απρίλιο και σκοτώθηκε στην άσφαλτο μόλις λίγες ημέρες αργότερα.

Όταν πλέον στα τέλη Μαΐου ανακοινώθηκε η εξαφάνιση, ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη έρευνα με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, οι οποίοι διερευνούσαν κάθε σοβαρή μαρτυρία σε Αττική και Εύβοια, συχνά και στις δύο περιοχές ταυτόχρονα.

Φυσικά, υπήρξαν πολλές αποπροσανατολιστικές μαρτυρίες (όπως ότι η Δήμητρα έχει βρεθεί ή είναι ήδη πίσω στο Δρομοκαΐτειο), που δυσκόλεψαν σημαντικά το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών και των εθελοντών.Το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα ήταν ήδη νεκρή, καθιστά μακάβρια την ιστορία της εξαφάνισης.

Το επόμενο διάστημα το Silver Alert σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων αυτής της τραγωδίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments