Ελλάδα

Ηγούμενος Εφραίμ: Υπέστη σηψαιμικό σοκ

Ηγούμενος Εφραίμ: Υπέστη σηψαιμικό σοκ
Ηγούμενος Εφραίμ: Επιδείνωση για την υγεία του του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό».

Σηψαιμικό επεισόδιο υπέστη ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 28 Μαΐου στον «Ευαγγελισμό». Περίπου μια εβδομάδα αργότερα χρειάστηκε και η διασωλήνωσή του.

Ηγούμενος Εφραίμ: Υπέστη σηψαιμικό σοκ

Ο 64χρονος ηγούμενος νοσηλεύεται από τα τέλη Μαΐου καθώς διαγνώστηκε θετικός με λοίμωξη covid-19. Στη συνέχεια, οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί όπερ και εγένετο στις 4 Ιουνίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε. Ηγούμενος Εφραίμ

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα υπέστη σηπτικό σοκ, όπως επιβεβαίωσαν πηγές από την Αρχιεπισκοπή και το νοσοκομείο. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες καθώς ο Εφραίμ πάσχει και από άλλα υποκείμενα νοσήματα τα οποία επβαρύνουν έτι περαιτέρω τον εξασθενημένο οργανισμό του.

Το χρονικό της νόσησης με κορωνοϊό

Στην Αθήνα με ελικόπτερο, προκειμένου να νοσηλευτεί σε κλινική Covid μεταφέρθηκε στις 28 Μαΐου ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, Εφραίμ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του με ελικόπτερο στην πρωτεύουσα. Μετά την προσγείωση, ο γέροντας Εφραίμ θα διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και θα νοσηλευτεί σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ. Σημειώνεται πως ο ηγούμενος Εφραίμ δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Αργότερα ο ηγούμενος διασωληνώθηκε.

Ηγούμενος Εφραίμ

Ο Ιερομόναχος Γέροντας Εφραίμ Βατοπεδινός (γεννημένος το 1956 και κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσού), είναι ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος. Πριν από χρόνια το όνομα του ενεπλάκη στην Υπόθεση Μονής Βατοπεδίου, για την οποία αρχικά κατηγορήθηκε, προφυλακίστηκε και τελικά αθωώθηκε στις 21 Μαρτίου 2017.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments