Πολιτική

Γεννηματά: Είστε μεταρρυθμιστές α λα καρτ

Γεννηματά: Είστε μεταρρυθμιστές α λα καρτ
Γεννηματά: Δριμεία κριτική άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για το εργασιακό νομοσχέδιο από το βήμα της Βουλής.

Μύδρους εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, τόσο κατά του κ. Μητσοτάκη, όσο και του κ. Τσίπρα. Να θυμίσουμε ότι η πρόεδρος έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας. Ακόμη, είχε μιλήσει σχετικά με τον τουρισμό και τις προτάσεις του κόμματος για ασφαλές άνοιγμα.

Πιο συγκεκριμένα, η  πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι, για μία ακόμη φορά, προσπαθεί να ταυτίσει το κόμμα της με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα επειδή, κάθε φορά «που είναι με την πλάτη στον τοίχο ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πετάγεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αποπροσανατολίζει τη συζήτηση». Φώφη Γεννηματά

Τι είπε στην δευτερολογία

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου καταλύουν το 8ωρο, αφήνουν έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες τους εργαζόμενους, καθιερώνουν τις απλήρωτες υπερωρίες και τις ατομικές συμβάσεις και διαλύουν το ΣΕΠΕ.

Η δευτερολογία της προέδρου ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, στη Βουλή:

Κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι η δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που έρχεστε και μιλάτε στο Κοινοβούλιο με πολύ έντονη αμηχανία και ανησυχία. Αποφύγατε να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα που σας έθεσα. Κάνατε περίπου ότι δεν ακούσατε τίποτα από ό,τι είπα στην πρωτολογία μου για το νέο παραγωγικό μοντέλο, για το τι σημαίνει προστασία των εργαζομένων, για τις αλλαγές, για τις αξίες, τις αρχές, τις προτάσεις της σοσιαλδημοκρατίας, για τις δικές μας προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει.

Το ΚΙΝΑΛ είναι το πρωτότυπο – Ο ΣΥΡΙΖΑ το αντίγραφο

“Και προσπαθήσατε να μας ταυτίσετε με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ μεγάλη η ανησυχία σας – είναι ολοφάνερο αυτό από τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής – είναι μία κουβέντα στην πρωτολογία σας, που είναι η μόνη με την οποία θα συμφωνήσω. Είπατε ότι το πρωτότυπο είναι πάντα πιο ισχυρό από το αντίγραφο και επικρατεί.

Θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε Μητσοτάκη, γιατί πράγματι ο εκφραστής της Προοδευτικής Παράταξης στη χώρα – το πρωτότυπο – είναι το Κίνημα Αλλαγής και είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουμε τις συκοφαντίες, την προβοκάτσια, όλη την προσπάθεια που τόσο συντονισμένα όλα τα τελευταία χρόνια επιχειρεί και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος μας. Ξαναβρίσκουμε τη σχέση μας με τις προοδευτικές δυνάμεις, με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Και είναι θέμα χρόνου να επικρατήσουμε ξανά, γι’ αυτό είναι και τόσο έντονη η δική σας ανησυχία. Σήμερα, αυτό που παρακολουθήσαμε είναι άλλο ένα έργο της λογικής “ΣΥΡΙΖΑ και γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ”, πόσο μοιάζουνε και οι δύο, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Ποιο είναι το πρόσωπο; Είναι η προπαγάνδα, η επικοινωνία, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και τελικά η αναποτελεσματικότητα, που την πληρώνουν με μεγάλο κόστος ο ελληνικός λαός, η μεσαία τάξη, οι εργαζόμενοι, οι πιο αδύναμοι.”

“Μας μιλήσατε για τα άστρα και την οικονομία, αλλά δεν μας είπατε τίποτα για το AstraZeneca”

“Και κάπου εκεί υπάρχει μία τεράστια προσπάθεια αλληλοστήριξης. Τάχα μου δεν υπάρχουμε, τάχα είμαστε ίδιοι, κάνουμε την ίδια αντιπολίτευση. Εμείς που έχουμε βάλει πλάτη για την πανδημία, εμείς που έχουμε καταθέσει προτάσεις για όλα τα θέματα τα υγειονομικά, τους μικρομεσαίους, την οικονομία, τους εμβολιασμούς, την παιδεία, για τα πάντα. Δεν έχετε ακούσει τίποτα από όλα αυτά, δεν ακούσατε τίποτα από την πρωτολογία μου για όλα όσα σας είπα, ότι μη μας προκαλείτε και μας κουνάτε το χέρι για το αν θα ψηφίσουμε τις οδηγίες τις κοινοτικές και τις συμβάσεις. Διότι εμείς τις στηρίζουμε και τις προωθούμε εδώ και μήνες και κάνετε ότι δεν ακούτε.

Προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Διότι όσο περνάει ο καιρός θα το βλέπετε ότι κι αν κάνετε κι εσείς και τα παπαγαλάκια σας, που με το αζημίωτο προσπαθούν να αλλοιώσουν όλες τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Μας μιλήσατε για τα άστρα και την οικονομία, αλλά δεν μας είπατε τίποτα για το AstraZeneca. Απαντήστε μας: συνδέονται οι αποφάσεις σας με την επιλογή σας να ανοίξετε τις οικονομικές δραστηριότητες, μετά το μεγαλύτερο lockdown που μας επιβάλατε όλους αυτούς του μήνες. Δεν έχετε δώσει καμία απάντηση.”

«Είστε μεταρρυθμιστές α λα καρτ»

Έρχομαι στα θέματα του νομοσχεδίου. Μιλήσατε για τις υπερωρίες. Το πώς θα πληρώνονται οι υπερωρίες, έχει να κάνει με τη θέση στην οποία φέρνετε τον εργαζόμενο. Γιατί δεν μπορεί πια να διαπραγματευτεί σε ατομικό επίπεδο με τον εργοδότη, γιατί αυτό του επιβάλλετε. Από το 8ωρο ως το 10ωρο επειδή δεν θα έχει τη δύναμη να διαπραγματευτεί, θα μπορεί να πάρει μόνο ρεπό, όταν θα αποφασίσει να του το δώσει ο εργοδότης. Και μετά δωδεκάωρο, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση πάλι, πώς, με ποιους; Και λέτε ταυτοχρόνως ότι θα έχει 15 μέρες προθεσμία στη διάθεσή του να το δηλώσει.

Και μας κουνάτε και το δάχτυλο για την ψηφιακή κάρτα. Αλλά για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους για την ψηφιακή κάρτα. Τι κάνατε κύριε Μητσοτάκη προσωπικά όταν ήρθε η ψήφιση από το ΠΑΣΟΚ το 2011; Τι κάνατε κύριε Χατζηδάκη προσωπικά; Τι κάνατε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας; Είπατε τρία μεγάλα όχι. Μητσοτάκης: Όχι. Χατζηδάκης: Όχι. Νέα Δημοκρατία: Όχι.

Εγώ ξέρετε τι λέω; Ότι είστε μεταρρυθμιστές α λα καρτ, ανάλογα με τα συμφέροντά σας και τι θέλετε να παρουσιάσετε. Αυτή είναι η απάντησή μας. Και δεν μπορούμε να ακούμε άλλα λόγια από εσάς, ότι δήθεν θα γίνει άμεσα η ψηφιακή κάρτα. Τα ίδια μας λέγατε και για τις ανέκδοτες συντάξεις, “ψηφιακά, θα βγαίνουν γρήγορα”. Χρόνια τώρα είστε στην εξουσία και αυξάνονται οι ανέκδοτες συντάξεις. Θέλετε να συνεχίσουμε με τα ψέματα;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments