Κόσμος

Γκουτέρες ΟΗΕ: Εγκρίθηκε η δεύτερη θητεία

Γκουτέρες ΟΗΕ: Εγκρίθηκε η δεύτερη θητεία
Γκουτέρες ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την δεύτερη θητεία του Γενικού Γραμματέα.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την παράταση της θητείας του Αντόνιο Γκουτέρες ως Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Συμβούλιο Ασφαλείας για την παράταση της θητείας του.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε χρόνια ακόμη θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΟΗΕ ο Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς η Γενική Συνέλευση ενέκρινε δια βοής και χωρίς ψηφοφορία τη δεύτερη θητεία του.

“Το να κάνουμε αυτό το βήμα θα απαιτήσει μια πραγματική προσπάθεια”

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, που αποτελεί την ίδια στιγμή τη μεγαλύτερη ευκαιρία μας, είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κρίση για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, να κινηθούμε προς έναν κόσμο που αντλεί διδάγματα, που υπόσχεται μια δίκαιη ανάκαμψη, πράσινη και διαρκή και που δείχνει τον δρόμο μέσω μιας διεθνούς συνεργασίας, αυξημένης και αποτελεσματικής για να απαντήσει στα παγκόσμια προβλήματα», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Το να κάνουμε αυτό το βήμα θα απαιτήσει μια πραγματική προσπάθεια για να ενισχύσουμε ό,τι λειτουργεί και θάρρος για να αντλήσουμε διδάγματα απ’ ό,τι δεν λειτουργεί», ανέφερε. Στη θέση αυτή από το 2017, ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ορκίστηκε υποσχόμενος να δράσει με κάθε ανεξαρτησία των κρατών μελών ή των οργανισμών, κατά τη διάρκεια τελετής στην οποία παρέστη ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, πρώτος αρχηγός κράτους που βρέθηκε στον ΟΗΕ έπειτα από ενάμιση χρόνο πανδημίας.

Εκ των προτέρων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε δια βοής και χωρίς ψηφοφορία ψήφισμα με το οποίο παρατείνεται κατά πέντε χρόνια η θητεία του Αντόνιο Γκουτέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments