Οικονομία

Ανάπτυξη: Οίκος αξιολόγησης προβλέπει 5% ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία

Ανάπτυξη: Οίκος αξιολόγησης προβλέπει 5% ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία
Ανάπτυξη: Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το 2021 αλλά και το 2022 προβλέπει ο οίκος αξιολόγησης DBRS.  Το «απαισιόδοξο» σενάριο περιλαμβάνει ανάπτυξη 3% για το 2021 και 1,5 % για το 2022.

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το 2021 αλλά και το 2022 προβλέπει ο οίκος αξιολόγησης DBRS.  Το «απαισιόδοξο» σενάριο περιλαμβάνει ανάπτυξη 3% για το 2021 και 1,5 % για το 2022.

Τα βασικά σημεία της εκτίμησης του οίκου

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Οι εμβολιασμοί έχουν αποδειχθεί γενικά αποτελεσματικοί στη μείωση της μετάδοσης και της έντασης της COVID-19
  • Η ανεργία και η στεγαστική αγορά έχουν εξελιχθεί καλύτερα από το αναμενόμενο
  • Στις αναπτυγμένες οικονομίες που ηγούνται της παγκόσμιας ανάκαμψης, οι περιορισμοί στη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού και οι διαταραχές στην παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες δημιουργούν πληθωριστικές πιέσεις

Ποια η πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής έκανε θετικές προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για φέτος.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στη χώρα μας για φέτος αναμένεται να κυμανθεί από 3,6% έως 4,8% σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Σύμφωνα με την έκθεση οι οικονομικές εξελίξεις το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ενθαρρυντικές και εφόσον τα επόμενα τρίμηνα εξελιχθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ετήσια μεγέθυνση αναμένεται να υπερβεί το βασικό σενάριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (2,7%), και να κινηθεί κοντύτερα στο θετικό του σενάριο μεταξύ 3,6% και 4,8%. Πάντως το Γραφείο επισημαίνει ότι η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο τρίμηνο δεν πρέπει να υπερτιμηθεί καθώς οι οικονομικές προκλήσεις και αβεβαιότητες θα διατηρηθούν και μετά το τέλος της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments