Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα μεταγραφές: Ανακοίνωσε Ντεπάι

Μπαρτσελόνα μεταγραφές: Ανακοίνωσε Ντεπάι
Μπαρτσελόνα μεταγραφές: Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ο Ολλανδός επιθετικός υπέγραψε και θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά με τους «μπλαουγκράνα».

Ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι πια και επίσημα ο Μέμφις Ντεπάι, καθώς ανακοινώθηκε από την καταλανική ομάδα. Ο Ντεπάι, που μετέχει με τους «οράνιε» στο Euro 2020, είναι η τέταρτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Μπαρτσελόνα, καθώς προηγήθηκαν οι Έμερσον, Γκαρθία και Αγουέρο.

Μέσα από τα social media, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε… έμμεσα πως οι δύο πλευρές έφτασαν σε ολοκληρωτικό deal, καθώς πόσταραν ένα λιοντάρι το οποίο είναι το… σημα κατατεθέν του Ολλανδού επιθετικού που έμεινε ελεύθερος από τη Λιόν.

Ο 27χρονος Ολλανδός επιθετικός, θερμή εισήγηση του Ρόναλντ Κούμαν, πέρασε τις ιατρικές του εξετάσεις σήμερα στο προπονητικό κέντρο της Ολλανδίας και υπέγραψε για δύο χρόνια (2023) στους «μπλαουγκράνα», προερχόμενος από μια εντυπωσιακή χρονιά με τη Λιόν, όπου μέτρησε 20 γκολ σε 37 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Μπαρτσελόνα: Λίγα λόγια για τον σύλλογο

Η Μπαρτσελόνα ή Μπάρσα είναι ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα τη Βαρκελώνη της Καταλωνίας και ιδρύθηκε το 1899. Η Μπάρσα βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά τη συγκομιδή επίσημα αναγνωρισμένων διεθνών τροπαίων μαζί με την αιγυπτιακή Αλ-Αχλί (αμφότερες έχουν από 20 τίτλους), πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 25 και μπροστά από τις Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς που ακολουθούν με 18.

Η Μπαρτσελόνα ή Μπάρσα είναι ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα τη Βαρκελώνη της Καταλωνίας και ιδρύθηκε το 1899. Η Μπάρσα βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά τη συγκομιδή επίσημα αναγνωρισμένων διεθνών τροπαίων μαζί με την αιγυπτιακή Αλ-Αχλί (αμφότερες έχουν από 20 τίτλους), πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 25 και μπροστά από τις Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς που ακολουθούν με 18. Χρησιμοποιώντας ως έδρα το γήπεδο Καμπ Νου, το οποίο αντικατέστησε το 1957 το Καμπ ντε Λες Κορτς, η επονομαζόμενη «Μπλαουγκράνα» έχει κατακτήσει συνολικά μέχρι το 2019:

  • 26 Πρωταθλήματα
  • 30 Κύπελλα Ισπανίας
  • 13 Σούπερ Καπ Ισπανίας
  • 5 Τσάμπιονς Λιγκ
  • 5 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ
  • 4 Κύπελλα Κυπελλούχων
  • 3 Κύπελλα Εκθέσεων  και
  • 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Η αντιπαλότητα με την Ρεάλ Μαδρίτης

Λόγω της ιστορίας της η Μπαρτσελόνα έχει καταστεί ένας εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της Καταλονίας, ρόλος σφυρηλατημένος στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο ως απαρέγκλιτη πολιτική και κοινωνική δέσμευση που τονίζεται από το σύνθημα του συλλόγου «més que un club». Τόσο εντός όσο και εκτός Ισπανίας, ο σύλλογος δεν σταμάτησε ποτέ να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους διανοούμενους της Αριστεράς ως σύμβολο αμφισβήτησης του αυταρχισμού και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Έχει μακρόχρονη αντιπαλότητα με την Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα της πρωτεύουσας και κατά πολλούς κύριου εκφραστή του ισπανικού κατεστημένου. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, γνωστές ως «Ελ Κλάσικο» (El Clásico), συχνότατα καθορίζουν την κατάληξη του πρωταθλήματος της χώρας τους. Ταυτόχρονα, οι δύο αυτές ομάδες είναι, μαζί με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι μοναδικές που έχουν συμμετάσχει σε όλες τις σεζόν της Πριμέρα Ντιβισιόν από την ίδρυσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments