Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου
Γλυκά Νερά: Πως σκιαγραφούν το ψυχολογικό προφίλ του δράστη οι ειδικοί. «Ο δράστης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του».

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει συγλονίσει το πανελλήνιο, μετά και την ομολογία του 32χρονου συζύγου της ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος, ενώ υπήρξαν τέσσερα στοιχεία που οδήγησαν την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο δράστης.

Γλυκά Νερά: Το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου

Για ένα ζευγάρι με πολλά προβλήματα που δεν ήταν ευτυχισμένο, όπως έδειχνε, μίλησε η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου σχολιάζοντας την ομολογία του συζύγου της Καρολάιν. «Ήρθε άλλος ένας τσακωμός. Ο δράστης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή» δήλωσε στην ΕΡΤ η εγκληματολόγος. Η ίδια εξήγησε ότι υπάρχει έγκλημα ζηλοτυπίας, στο οποίο ο δράστης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και ξεπέρασε αυτή την κόκκινη γραμμή. «Βλέπουμε μίσος, εκδίκηση. Βλέπουμε ένα έγκλημα στο οποίο ο πρωταγωνιστής αφαιρεί τη ζωή της συζύγου γιατί έτσι θα λύσει το πρόβλημα και φυσικά νομίζει ότι θα έχει δικό του το παιδί… Λειτούργησε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική». Γλυκά Νερά

Η κ. Σβουρδάκου μιλά για ανατροπή, καθώς στην αρχή γινόταν λόγος για ληστεία με ανθρωποκτονία, ενώ τώρα είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. «Ο άνθρωπος που έχει μια ωραία ζωή… Η βιτρίνα καταρρέει. Κανένας αθώος στη φυλακή. Γίνεται έρευνα και από τις αποδείξεις που έχει η αστυνομία σκιαγραφεί το προφίλ και φτιάχνει τη δικογραφία. Χρειάζονται αποδείξεις για να μην καταρρεύσει η δικογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για το έγκλημα, είπε πως στα εγκλήματα ζηλοτυπίας υπάρχει βαρβαρότητα από το μίσος και την έχθρα. «Θεωρώ ότι το σχεδίαζε στο μυαλό του και γι’ αυτό χρησιμοποίησε αυτό το προφίλ, προσπαθώντας να μη βρουν οι αστυνομικοί στοιχεία» κατέληξε.

Γλυκά Νερά: «Κανείς δεν εγκαταλείπει την αγέλη ζωντανός»

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης – Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, μιλώντας για την πράξη του δράστη στο MEGA, τόνισε:« Συνήθως τέτοιες προσωπικότητες έχουν περίεργη συμπεριφορά. Αντιμετωπίζουν το σκυλί ως κομμάτι της συζύγου. Έχουν ιδιοκτησιακή συμπεριφόρα στο γάμο τους, βλέπουν τη γυναίκα τους ως κτήμα τους. Υπάρχει τρομερή δυσανεξία στην απειλή του αποχωρισμού. Η αντίληψη είναι σχεδόν μαφιόζικη. ‘Κανείς δεν εγκαταλείπει την αγέλη ζωντανός’.

Γλυκά Νερά

Ο σκύλος ήταν μια προσπάθεια του δράστη να σκοτώσει κι εκείνο το κομμάτι της συζύγου. Το βρέφος το αναλογίζεται ως μια αυτονόητη προέκταση του εαυτού του. Το χρησιμοποιεί σαν συνένοχο στην πράξη του. Δεν συζητάμε για ψυχικές διαταραχές. Αυτά περιγράφουν έναν δομημένο χαρακτήρα. Δεν συνεπάγεται ότι υπάρχει έλλειψη επίγνωσης των πράξεων. Δεν είναι ψυχωσικό επεισόδιο, που δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα. Δεν λέμε ότι δεν έχει καταλογισμό. Τουναντίον.

Θεωρώ ότι υπήρχε οπωσδήποτε παρελθόν βίας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κακοποιητικοί μέσα στις σχέσεις τους. Μία στις τρεις γυναίκες κακοποιούνται σεξουαλικά ή σωματικά από τους συντρόφους τους διεθνώς. Πάντα στις ναρκισσιστικές διαταραχές ενδιαφέρει η υστεροφημία. Θέλει να εκλογικεύσει τις πράξεις του. Δεν συλλογίστηκε ότι δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα. Ήταν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει μέχρι τέλους.» «Σε μια ναρκισσιστική προσωπικότητα υπάρχει πάντα η αναζήτηση του θαυμασμού. Ένας άνθρωπος εισπράττει πάντα θαυμασμό από έναν πολύ νεώτερού του. Είναι τροφή ο θαυμασμός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Παπαδημητριάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments