Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Οι 37 ημέρες που οι αστυνομικοί παγίδευαν τον Αναγνωστόπουλο

Γλυκά Νερά: Οι 37 ημέρες που οι αστυνομικοί παγίδευαν τον Αναγνωστόπουλο
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τις 3 η7μέρες μέχρι την ομολογία του προσπάθησε να χτίσει το προφίλ του "καλού παιδιού".

To άγνωστο ημερολόγιο της ΕΛΑΣ από τις επαφές τους αυτές τις 37 μέρες με τον πιλότο έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ. Ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει αγωνία για το τι λέει ο έξω κόσμος, τον απασχολεί η εικόνα του, αναζήτησε μάλιστα για το θέμα τον αστυνομικό που χειριζόταν την υπόθεση. Ο  33χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή την Τρίτη στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ  θα επιχειρήσει να πείσει τον ανακριτή ότι δεν προσχεδίασε τη δολοφονία.

11 Μαΐου – 21 Μαΐου: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ

Από τις 11 έως τις 21 Μαΐου είχε τακτικές επικοινωνίες μόνο με έναν αστυνομικό χειριστή της υπόθεσης. Μετά τις πρώτες δηλώσεις του στις κάμερες, ο αστυνομικός τον παρότρυνε να “μην κάνει δηλώσεις”, να αποτραβηχτεί από την δημοσιότητα. Ήταν μία αστυνομική κίνηση που είχε ως επιδίωξη τις προσωπικές επαφές μαζί του προκειμένου να αξιολογήσουν το ψυχολογικό προφίλ του, καθώς φαινόταν “διαβασμένος” και να έχει… προβάρει τι θα έλεγε μπροστά στις κάμερες. Τις πρώτες 10 ημέρες έδειχνε υπερβολικά και παράξενα συνεργάσιμος και επιδείκνυε μια αξιομνημόνευτη αυτοκυριαρχία και ψυχραιμία. Κάποια στιγμή αυτών των επαφών με τους αστυνομικούς διαμαρτυρήθηκε για τις υπερβολικές αναφορές προσωπικών του δεδομένων, ενώ εξοργίστηκε με δημοσιεύματα δηλώσεων της ψυχολόγου που άφηναν υπόνοιες εμπλοκής του. Κάποια στιγμή είπε στον αστυνομικό που μιλούσε “θέλω να κάνω μηνύσεις” για αυτά τα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αλλά μετά υπαναχωρούσε και έλεγε πως “ο κόσμος λέει τα δικά του”.

22 Μαΐου – 1 Ιουνίου: ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ “ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” 

Το δεύτερο 10ήμερο μετά την δολοφονία της Καρολάιν, παρουσιαζόταν ως ένας απελπισμένος άνθρωπος που έπρεπε να ορθοποδήσει παρά την απώλειά του, προκειμένου να μεγαλώσει την Λυδία. “Προσπαθώ να επιβιώσω”, “δεν νοιώθω καλά”, “πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου”, έλεγε στον αστυνομικό που συνομιλούσε. Όταν κάποια στιγμή σε ζωντανές συνδέσεις των τηλεοπτικών σταθμών άκουγε συνδικαλιστές αστυνομικούς να αναφέρονται στην ασφάλεια ζωής της Καρολάιν, “τσαντίσθηκε” και είπε: “Ρε παιδιά πως είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από αστυνομικούς”. Τώρα πλέον οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος εκτιμούν ότι εκνευρίστηκε με αυτές τις αναφορές γιατί ήξερε το κίνητρό του και ότι δεν το έκανε για τα λεφτά.

2 Ιουνίου – 12 Ιουνίου: “ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ…” 

Το χρονικό διάστημα από 2 έως 12 Ιουνίου έφτιαχνε το σκληρό και αδίστακτο προφίλ των δολοφόνων της γυναίκας του. Έλεγε ότι ήταν… φιλόζωος και μίλαγε για τα ζώα, για να δείξει ότι δεν θα μπορούσε να είχε σκοτώσει εκείνος τον σκύλο και έλεγε χαρακτηριστικά: “Όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και την γυναίκα μου”. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι αξιωματικοί, όταν δεν εντόπιζαν ευρήματα που να στηρίζουν την εκδοχή της δολοφονικής ληστρικής επιδρομής, ανίχνευαν στοιχεία “σκηνοθεσίας” με πολλά στοιχεία υπερβολής. Για παράδειγμα η διάρρηξη του παραθύρου ήταν υπερβολική, αλλά ήταν πραγματική γιατί όντως την είχε κάνει. Τα άλλα σημεία υπερβολής του στην “σκηνοθεσία” για την αγριότητα των δραστών ήταν το κρέμασμα του σκύλου και η αφαίρεση της κάρτας μνήμης της κάμερας. Γλυκά Νερά

17 Ιουνίου: Η αρχή του τέλους

“Έχεις καταλάβει τι έχει γίνει; Δεν σε φέραμε για πλάκα άρον-άρον από την Αλόννησο. Θες να μας πεις κάτι;” ρωτάνε τον 33χρονο στις 17 Ιουνίου οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

33ΧΡΟΝΟΣ: “Μού φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα” απαντά ο Αναγνωστόπουλος μετά από μια αναδρομή στη σχέση του με την Καρολάιν και την ομολογία του.  “Έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω” παραδέχεται, έχοντας πάρει αγκαλιά μάλιστα τον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments