Πολιτική

ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη του στρατηγού στη Σκύρο

ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη του στρατηγού στη Σκύρο
ΓΕΕΘΑ: Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε τη Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγραμματισμού ενημέρωσης του αρχηγού για τις δραστηριότητες των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, την 135η Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο. Όπως ανακοινώθηκε, η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγραμματισμού ενημέρωσης του αρχηγού για τις δραστηριότητες των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συζήτησε με το προσωπικό των μαχητικών αεροσκαφών που εκτελούν καθήκοντα επιφυλακής, εξάροντας την σπουδαιότητα της αποστολής τους σε ό,τι αφορά στην προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

ΓΕΕΘΑ: Τι περιελάμβανε η επίσκεψη

Επίσης, επισκέφθηκε το κλιμάκιο της διακλαδικής μονάδος Medium Altitude – Long Endurance UAV, από την οποία επιχειρεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Heron 1 που αποκτήθηκε πρόσφατα. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του συστήματος ως προς τη συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση και αναγνώριση και την μεταφορά εικόνας σε πραγματικό χρόνο στο ΓΕΕΘA. Το σύστημα Heron εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2021 στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT PAC III, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ετοιμότητα του προσωπικού και την υψηλή διαθεσιμότητα των μέσων, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων με την εκτέλεση αποστολών ενεργού αεράμυνας και καταστάσεων ανάγκης οποτεδήποτε απαιτηθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και εξήρε τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα, την διακλαδική λειτουργία και την ευελιξία που επιδεικνύουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλώσεις Στρατηγού από την Χίο προ 2 μηνών

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε φυλάκια και σε Μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσβο, έπειτα βρέθηκε και στη Χίο στην περιοχή ευθύνης της 96ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Φλώρος δήλωσε ότι: «Προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία. Προσφέρουμε στην επιχείρηση της «Ελευθερίας» της πατρίδας μας για να τερματίσουμε με αυτό τον βραχνά της πανδημίας που ταλανίζει όλη την υφήλιο».

Ενώ στη συνέχεια με κατηγορηματικό τρόπο έστειλε το δικό του «μήνυμα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυόνται την εθνική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία. Ενδιαφερόμαστε για την ειρήνη σταθερότητα και την ασφάλεια. Εγγυόμαστε για αυτά που έχουμε. Δεν θέλουμε τίποτα από κανέναν και δεν παραχωρούμε τίποτα σε κανέναν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments