Video

Καταφύγι: Η πιο «άγρια» παραλία της Ελλάδας από ψηλά

Καταφύγι: Η πιο «άγρια» παραλία της Ελλάδας από ψηλά
Καταφύγι: Στον δήμο Δυτικής Μάνης βρίσκεται η απομονωμένη παραλία Καταφύγι, με τις τεράστιες φυσικές μαρμάρινες "εξέδρες".

Δίπλα στο χωριό Άγιος Δημήτριος, στον δήμο Δυτικής Μάνης, βρίσκεται η απομονωμένη παραλία Καταφύγι. Πρόκειται για μία επιβλητική παραλία με πελώρια βράχια και άγρια κύματα.

Εντυπωσιακή παραλία αποτελεί τόσο η Χρυσή Ακτή στην Κυλλήνη αλλά και η Λιμνίτσα.

Καταφύγι: Μια μαγευτική παραλία

Οι φυσιολάτρες θα εκπλαγούν με τις τεράστιες φυσικές μαρμάρινες “εξέδρες” που δημιουργούν τα πετρώματα της παραλίας, δίνοντας στο τοπίο μία άγρια όψη. Όσοι αγαπάνε την περιπέτεια μπορούν να σκαρφαλώσουν και να βουτήξουν από τον περήφανο βράχο ύψους 12 μέτρων που στέκει ακριβώς δίπλα από το νερό, όπως μας δείχνει το βίντεο της ομάδας του Up Stories. Στην παραλία βρίσκεται και το σπήλαιο του Καταφυγίου, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας σύμφωνα με τους ειδικού που το έχουν δει. Στο παρελθόν, ένα υπόγειος ποταμός περνούσε από αυτό δημιουργώντας πολλά κανάλια ανάμεσα στα μάρμαρα. Η βέβαιη έκταση των στοών είναι 900 μέτρα αλλά υπολογίζεται πως το πλήρες μέγεθος του είναι 1600 μέτρα. Ο σπηλαιολόγος Γιάννης Πετροχείλος και ο Σουηδός συνάδελφος του Lindberg εξερεύνησαν ένα μεγάλο μέρος του το 1953. Η εντυπωσιακή είσοδος του με τις μαρμάρινες πλάκες αποτελούσε την εκβολή του ποταμού.

Χρυσή Ακτή: Η παραλία που λατρεύουν οι ξένοι αλλά δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες

Η Ελλάδα, μία χώρα τόσο όμορφη και γεμάτη υπέροχες παραλίες είναι φυσικό να κρύβει φυσικές ομορφιές τις οποίες ακόμη δεν έχετε ανακαλύψει. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ελληνική παραλία την οποία λατρεύουν οι ξένοι αλλά δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες. Ο λόγος για μια πανέμορφη και ιδιαίτερη παραλία η οποία βρίσκεται στην Πελοπόννησο και έχει αγαπηθεί πολύ από επισκέπτες που έρχονται από την Ευρώπη.

Καταφύγι

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv, η Χρυσή Ακτή δεν είναι μια μικρή αμμουδιά αλλά μια απλωμένη παραλία περίπου 6 χιλιομέτρων. Μια μεγάλη έκταση από κρυστάλλινα και πολύ καθαρά νερά και αφράτη χρυσή άμμο. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το όνομά της φυσικά. Και δεν είναι σίγουρα η μοναδική από τις παραλίες της Πελοποννήσου που έχουμε ξεχωρίσει αλλά τη συγκεκριμένη την έχουν επιλέξει και οι τουρίστες από το εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments