Ελλάδα

Παγώνη: Να φορούν μάσκες σε περιπτώσεις συνωστισμού

Παγώνη: Να φορούν μάσκες σε περιπτώσεις συνωστισμού
Παγώνη: Για την επιδημιολογική πορεία μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ έκανε λόγο σχετικά με το πότε πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκες.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική πορεία της χώρας. Να θυμίσουμε ότι είχε αναφέρει πως από τις 20 Σεπτεμβρίο θα μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες. Ακόμη, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι αν δεν προσέξουμε θα έχουμε πισωγύρισμα.

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπου ένα με ενάμιση μηνά θα δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση του εμβολιασμού, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη. Σημείωσε ότι ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο ανέφερε ότι θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Πότε πρέπει να φορούν οι πολίτες μάσκες

Σχετικά με τις μάσκες στις διακοπές, η Ματίνα Παγωνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως τόνισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Σημείωσε δε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των νοσοκομείων τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορωνοϊό αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες. Πρόσθεσε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς. Σημείωσε μάλιστα πως οι τελευταίες εφημερίδες ήταν πολύ δύσκολες και όχι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σχετικά με τον Πολάκη και τους γιατρούς

Όπως είπε «έχουμε περάσει μια δύσκολη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσμα…» και ο κόσμος έχει ανάγκη τις διακοπές, αλλά πρέπει να υπάρχει προσοχή. Σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα στο ΕΣΥ ανέφερε: «Είχαμε 45 ράντζα στην εφημερία και προσπαθούμε να τα μετακινήσουμε. Υπάρχουν οι non covid ασθενείς που πρέπει να εξυπηρετηθούν, είχαν πάει πίσω τα περιστατικά και τα χειρουργεία.Τα διακομίσαμε σε άλλα νοσοκομεία για να μην μείνουν όλα στο νοσοκομείο».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή σχετικά με τον εμβολιασμό του, σημείωσε: «Ήταν μια αντίδραση Πολάκη αυτή, εμείς τη γνωρίζουμε. Νομίζω και ο ίδιος πρέπει να πάει να εμβολιαστεί. Μου έκανε εντύπωση που οι κόρες του έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι σωστό. Ως γιατρός, οφείλει απέναντι στους ασθενείς του να πάει να εμβολιαστεί»

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει η σκέψη για διαγραφή των μη εμβολιασμένων γιατρών από τον ιατρικό σύλλογο, ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι. «Κάναμε αίτηση εγγράφως σε όλα τα νοσοκομεία τέλος Ιουνίου να τελειώσει ο εμβολιασμός των γιατρών. Φτάσαμε στο 93,2% εμβολιασμού, ένα μικρό ποσοστό έχει μείνει, είναι ελάχιστοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε προσθέτοντας ότι: «ο ιατρικός κόσμος οφείλει να εμβολιαστεί».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν «υπάρχουν χειρουργοί που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Αναφορικά στα προνόμια των εμβολιασμένων και στη χρήση της προστατευτικής μάσκας, σημείωσε: «Εξαρτάται που θα βρίσκονται. Αν είναι σε χώρο με συνωστισμό θα φοράει την μάσκα. Αν είναι σε χώρο μια παρέα που όλοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα φορά τη μάσκα. Δεν έχουμε ανεβάσει τα ποσοστά ασφαλείας εμβολιασμένων. Αν δεν φτάσουμε το τείχος ανοσίας για να είμαστε όλοι ασφαλείς δεν μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες. Ο ιός και οι μεταλλάξεις είναι εδώ.»

«Θα πάμε διακοπές, θα φορέσουμε τις μάσκες στο πλοίο, το αεροπλάνο, στις συναυλίες. Δεν θα είμαστε όπως πέρυσι. Σε μια παραλία μεγάλη δεν θα είμαστε με μάσκες στις ξαπλώστρες», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments