Ελλάδα

Ιωάννινα: Βρέθηκαν χειροβομβίδα και ναρκωτικά σε σπίτι

Ιωάννινα: Βρέθηκαν χειροβομβίδα και ναρκωτικά σε σπίτι
«Λαβράκι» έβγαλε η Δίωξη Ναρκωτικών στην περιοχή των Ιωαννίνων με ευρήματα χειρομβοβίδα και ναρκωτικά.

Εκπλήξεις έκρυβαν οι έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια δυο Ελλήνων σε περιοχή του νομού Ιωαννίνων, το απόγευμα της Κυριακής, από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίεςπου ανακάλυψαν στις κατοικίες τους και σε κρυψώνες που είχαν δημιουργήσει γύρω από αυτές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα σώμα πολεμικής χειροβομβίδας για την προέλευση του οποίου διενεργούν προανάκριση.

Τα ευρήματα

Στα σημεία όπου έγιναν έρευνες, βρέθηκαν ακόμη 12,8 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου», μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης ,ένα φιαλίδιο με υγρή μεθαδόνη, ένα δενδρύλλιο κάνναβης που καλλιεργούσαν μέσα σε γλάστρα, ένας μεταλλικός τρίφτης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Σύλληψη των δύο ανδρών

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που τους άσκησε διώξεις για κατοχή ναρκωτικών, ενώ ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κολομβία: Βομβιστική επίθεση σε στρατόπεδο στην πόλη Κούκουτα, στη βορειοανατολική Κολομβία, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 36 άνθρωποι.

Βομβιστική επίθεση σε στρατόπεδο στην πόλη Κούκουτα, στη βορειοανατολική Κολομβία, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 36 άνθρωποι, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αποδίδοντας την ενέργεια στους αντάρτες της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN, γκεβαριστές). Τον απολογισμό έδωσε ο υπουργός Άμυνας, ο Διέγο Μολάνο, καταδικάζοντας την «τρομοκρατική ενέργεια» αυτή εναντίον «κολομβιανών στρατιωτών».

Κατά τις αρχικές πληροφορίες οι τρεις από τους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο άμαχοι μεταξύ των θυμάτων είναι εκτός κινδύνου.

Η Κούκουτα είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Νόρτε δε Σαντανδέρ, όπου συγκρούονται ο ELN, οι Pelusos -υπολειμματική ομάδα μιας οργάνωσης μαοϊστών ανταρτών που έχει διαλυθεί και εγκαταλείψει τον ένοπλο αγώνα-, αποστάτες των FARC, καθώς και διάφορες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments