Διεθνή

Απίστευτο για ποιο λόγο είναι μπλε τα καθίσματα των αεροπλάνων

Απίστευτο για ποιο λόγο είναι μπλε τα καθίσματα των αεροπλάνων
Καθίσματα αεροπλάνων: Και όμως υπάρχει λόγος που τα καθίσματα είναι πάντα μπλε και δεν είναι για τον λόγο που πολλοί νομίζουν.

Τα αεροπλάνα έχουν μπλε καθίσματα. Ωστόσο δεν είναι τυχαίο που τα καθίσματα έχουν αυτό το χρώμα, καθώς υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Κάποιοι υποθέτουν ότι αυτό το χρώμα επιλέχθηκε καθώς θυμίζει τον ουρανό. Αλλά η εξήγηση δεν είναι τόσο απλή.

Ποιος είναι αυτός;

Τα πρώτα μπλε καθίσματα τοποθετήθηκαν σε αεροσκάφη πριν από αρκετές δεκαετίες, και τώρα όλες οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν ταπετσαρίες αυτού του χρώματος. Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το μπλε χρώμα με την αξιοπιστία και την ασφάλεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ακόμα και για τους επιβάτες που δεν υποφέρουν από φοβίες για τις πτήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 90% των ανθρώπων αποφασίζουν υποσυνείδητα για την ελκυστικότητα μιας επιχείρησης ανάλογα με τα χρώματα της επωνυμίας.

Υπάρχει ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο οι αεροπορικές εταιρίες επιλέγουν μπλε καθίσματα – οι βρωμιές και οι γρατζουνιές είναι λιγότερο ορατές σε αυτό το χρώμα και επομένως τα καθίσματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα καθίσματα που καλύπτονται με ένα άλλο πιο ανοικτό χρώμα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πετάξουν στη διακεκριμένη θέση, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν πιο ανοικτόχρωμη ταπετσαρία εκεί καθώς το ύφασμα ή το δέρμα φθείρεται πιο αργά

Φαγητό στο αεροπλάνο: Εφτά πράγματα που δεν ήξερες

Το φαγητό στο αεροπλάνο είναι κάτι που αρκετοί απ’ όσους ταξιδεύουν το απολαμβάνουν. Μπορεί να μην είναι το πιο… άνετο γεύμα, αλλά για πολλούς που ταξιδεύουν συχνά, είναι ένα γεύμα που μπορεί να σε κρατήσει για το υπόλοιπο της μέρας.

Πόσα ξέρουμε ή μάλλον πόσα δεν ξέρουμε για το φαγητό στο αεροπλάνο;

Διαβάστε ορισμένα απ’ αυτά:

  • To catering αεροπλάνων είναι μια παγκόσμια επιχείρηση των 13 δις. εκατομμυρίων δολλαρίων.
  • Στις 11 Οκτωβρίου 1919, η Handley-Page σέρβιρε το πρώτο γεύμα σε πτήση από το Λονδίνο στο Παρίσι. Για 3 σελίνια, οι επιβάτες μπορούσαν να αγοράσουν ένα συσκευασμένο γεύμα με σάντουιτς και φρούτο.
  • Σε περίπτωση που μια πτήση έχει καθυστέρηση για πάνω από 6-8 ώρες, όλο το φαγητό πετάγεται για να είναι σίγουρο πως θα είναι ασφαλές.
  • Το φαγητό προετοιμάζεται περίπου 10 ώρες πριν την κατανάλωσή του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακριβώς… φρέσκο! Είναι απόλυτα ασφαλές, όμως!
  • Σύμφωνα με έρευνα του 2013, οι αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν το φαγητό πάνω από 2600% παραπάνω από το σούπερ μάρκετ.
  • Οι πιλότοι τρώνε διαφορετικό γεύμα, προκειμένου να μην πάθουν και οι δύο τροφική δηλητηρίαση ταυτόχρονα.
  • Τα ατομικά τραπεζάκια, σπάνια καθαρίζονται. Μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι το 60% αυτών ήταν θετικό για το βακτήριο, χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments