Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Alco: Σε νέα σφυγμομέτρηση το κυβερνών κόμμα βρίσκεται μπροστά με 12,9%, ενώ αλλάζουν πολλά στις μετρήσεις για τους υπουργούς.

Σε δημοσκόπηση της Alco, το κυβερνών κόμμα καταγράφει προβάδισμα 12,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε ότι σε δημοσκόπηση της Pulse το προβάδισμα βρισκόταν στο 14% για το κυβερνών κόμμα. Εδώ, μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της εταιρίας Metron Analysis και του ΣΚΑΪ σχετικά με τη διαφορά των δύο κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οριακές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Open που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξεως των 12,9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 3%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλο προβάδισμα με 39% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 35%.

Στην αξιολόγηση των υπουργών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να ακολουθεί. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν με παρόμοια ποσοστά θετικών αξιολογήσεων οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όπως οι υγειονομικοί, τάσσεται το 57%, έναντι 32% που δηλώνει αντίθετο. Η πλειοψηφία (44%) εκτιμά επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους πολίτες από τη στιγμή που όλοι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.

Σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία, το 42% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 54% λίγο ή καθόλου.

Τέλος, αρνητική διάθεση της κοινής γνώμης απέναντι στη ρύθμιση για τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας με συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου. Εξάλλου, το 48% των πολιτών δηλώνουν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ 33% θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ανατροπή στην αξιολόγηση των υπουργών

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO για τον Ιούνιο, στην αξιολόγηση των υπουργών καταγράφονται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.

Ο Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5%, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας με 57,3%. Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments