Οικονομία

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Χρηματοδοτικά προγράμματα 2 δις. ευρώ σε επιχειρήσεις

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Χρηματοδοτικά προγράμματα 2 δις. ευρώ σε επιχειρήσεις
Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Υπεγράφη σήμερα με σκοπό τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα το πρώτο τμήμα της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της ΕΤΕπ Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Christian Kettel Thomsen.

Υπεγράφη σήμερα με σκοπό τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα το πρώτο τμήμα της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της ΕΤΕπ Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Christian Kettel Thomsen.

Τι περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση

Η συμφωνία περιλαμβάνει 2 μέρη, το πρώτο αφορά την πρώτη δόση της δανειακής σύμβασης και ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και απορρόφηση της πρώτης φάσης του προγράμματος θα υπογραφεί η συμφωνία για τα υπόλοιπα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιος ο σκοπός της συμφωνίας

Στόχος και σκοπός της συμφωνίας είναι να δοθούν συνολικά δάνεια συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων το 30% θα χορηγηθεί σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και το 70% σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τη στενή συνεργασία και συγχρηματοδότηση της HDB και του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της HDBπαρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γιώργου Ζαββού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments