Διεθνή

Βραζιλία: Παραίτηση δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες

Βραζιλία: Παραίτηση δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες
Βραζιλία: Σε βάρος του υπάρχει δικαστική έρευνα για την φερόμενη εμπλοκή του σε ένα παράνομο δίκτυο εμπορίας ξυλείας.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε ο Βραζιλιάνος υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες, ένα μήνα μετά την έναρξη εις βάρος του δικαστικής έρευνας για την φερόμενη εμπλοκή του σε ένα παράνομο δίκτυο εμπορίας ξυλείας με σκοπό την εξαγωγή.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρόεδρο (Ζαΐχ Μπολσονάρου) και την αποδέχθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σάλες, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους υπουργούς της βραζιλιάνικης κυβέρνησης.

Ο αμφιλεγόμενος Σάλες υπήρξε υπουργός περιβάλλοντος της χώρας από το 2019 και στη διάρκεια της θητείας του το δάσος του Αμαζονίου παρουσίασε υψηλά ποσοστά αποψίλωσης ενώ το όνομά του ενεπλάκη και σε άλλες υποθέσεις για παράνομη δραστηριότητα. Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εξετάσει ισχυρισμούς ότι ο Σάλες εμπόδισε την έρευνα από την ομοσπονδιακή αστυνομία για παράνομη υλοτομία στον Αμαζόνιο.

Ακτιβιστές ζητούσαν καιρό τώρα την παραίτηση του Σάλες.

Η δικαστική απόφαση ελήφθη όταν ο πρώην αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πολιτεία Amazonas, Αλεχάντρε Σαραϊβα, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Σάλες ισχυριζόμενος ότι διέκοψε την έρευνα που οδήγησε στη μεγαλύτερη κατάσχεση παράνομης ξυλείας στη Βραζιλία.

Τον Απρίλιο του 2020, ο Σάλες είχε δηλώσει στη διάρκεια μιας υπουργικής συνεδρίασης αγνοώντας ότι ηχογραφούνταν, πως ήθελε να επωφεληθεί από το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης ήταν επικεντρωμένα στην πανδημία που προκάλεσε ο κορωνοϊός προκειμένου να χαλαρώσει τους περιβαλλοντικούς νόμους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments