Πολιτική

Σπίρτζης: Ζητάμε άμεσα απαντήσεις για τις μεθόδους της ΕΛΑΣ

Σπίρτζης: Ζητάμε άμεσα απαντήσεις για τις μεθόδους της ΕΛΑΣ
Σπίρτζης: Απαντήσεις ζήτησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ, κατά την διαδικασία προσαγωγής.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει πλέον εξιχνιαστεί από την ΕΛΑΣ, όμως ο Χρήστος Σπίρτζης ζητά εξηγήσεις από την Ελληνική Αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις καταγγελίες του Γεωργιανού πολίτη που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Απαντήσεις για τις καταγγελίες του Γεωργιανού πολίτη για «κακοποίησή του από την Ελληνική Αστυνομία» κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ως υπόπτου για τον φόνο της Καρολάιν Κράουτς, ζητά με ανακοίνωσή του ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης και προαναγγέλλει ερώτηση στην Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό. Δολοφονία Ρέντη

Σχετικά με τις καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη για την προσαγωγή του

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης χαρακτηρίζει «ανατριχιαστικές» τις επώνυμες καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη ο οποίος «κατήγγειλε επώνυμα σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ότι βασανίστηκε επί τέσσερις ημέρες από Έλληνες αστυνομικούς για να ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς». Ακολούθως παραθέτει απόσπασμα από την καταγγελία του Γεωργιανού: «Τα όσα καταγγέλλει προκαλούν ανατριχίλα:

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».

“προκύπτουν πολύ σημαντικά ερωτήματα τόσο για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία”

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη «προκύπτουν πολύ σημαντικά ερωτήματα τόσο για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, όσο και για τη σκοπιμότητα να επιχειρηθεί να αποσπαστεί η ομολογία ενός αθώου ανθρώπου. Η ακροδεξιά τακτική που ρίχνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, συνεχίζεται είτε από διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. και του επιτελικού κράτους, είτε από κυβερνητικά χείλη».

Κλείνοντας υπογραμμίζει: «Ζητάμε άμεσα απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. Απαντήσεις που το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη θα κληθεί να δώσει στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments