Ελλάδα

Λήμνος: Ανησυχία για τη βλέννα του Μαρμαρά

Λήμνος: Ανησυχία για τη βλέννα του Μαρμαρά
Λήμνος: H βλέννα του Μαρμαρά έκανε την εμφάνισή της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα, ενώ παρατηρήθηκε και στην παραλία στο Ρωμέικο Γιαλό.

Ανάστατη είναι η Λήμνος, καθώς η βλέννα του Μαρμαρά έφτασε και στο νησί, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα. Το συμβάν έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, λόγω τουρισμού για το νησί, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί και αλλαγές στην είσοδο τουριστών. Την ίδια ώρα ο υπουργός Τουρισμού δηλώνει πως η χώρα δικαιώθηκε για το άνοιγμα του τουρισμού.

Λήμνος: Εντοπίζεται ήδη σε δύο παραλίες του νησιού

Σύμφωνα με δημοσίευμα του limnosfm100, η βλέννα, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία, τόσο σε επίπεδο τουρισμού, όσο και στην αλιεία, έκανε την εμφάνισή της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα, ενώ λουόμενοι στην παραλία στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν πως παρατήρησαν βλέννα και στην συγκεκριμένη παραλία. Λήμνος

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη σαφές το αν η βλέννα “ταξίδεψε” από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι το νησί του Βορείου Αιγαίου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αν ένα μέρος της βλέννας φύγει από τη θάλασσα του Μαρμαρά και φτάσει στη Λήμνο, είναι πιθανό να έχει διαλυθεί λόγω εξαιτίας των έντονων κυματισμών.

Λήμνος: Τεράστιος προβληματισμός και στην Ίμβρο

Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, δημοσιογράφος του CNN Τurk σχολίαζει ότι ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαιου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος. Λήμνος

Λήμνος: Επιστολή βουλευτών του νησιού στο Υπουργείο.

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα έστειλαν οι βουλευτές Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με τη εμφάνιση της «θαλάσσιας βλέννας» σε ακτές της Λήμνου.

«Ως γνωστόν, το φαινόμενο αυτό είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες στη Θάλασσα του Μαρμαρά με δυσμενείς συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και παραγωγικές δραστηριότητες όπως η αλιεία και ο τουρισμός. Η μετακίνηση δια των θαλασσίων ρευμάτων του φαινομένου αυτού σε ελληνικά νησιά δημιουργεί σχετικές ανησυχίες, κύρια εκ των οποίων αφορά τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.

Σας ζητούμε, λοιπόν, να μας ενημερώσετε σχετικά με το φαινόμενο αυτό που εμφανίστηκε στη Λήμνο, για το κατά πόσον είχαν υπάρξει ενέργειες του Υπουργείου σας σχετικά με την εκτίμηση του φαινομένου που είχε ήδη εμφανιστεί στη γείτονα χώρα, καθώς και για τις δράσεις που προτίθεστε άμεσα να αναλάβετε προκειμένου να αντιμετωπιστεί», ζητούν στην επιστολή τους οι βουλευτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments