Πολιτική

Άμβλωση: Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή

Άμβλωση: Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή
Άμβλωση: Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή. Πήρε «φωτιά» το Twitter για την αρχική στάση των ΕΕ της κυβέρνησης, διαδικτυακή «μάχη» Παπαδημούλη - Βόζενμπεργκ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις κατά των Ευρωβουλευτών της κυβέρνησης, όπου δεν καταψήφισαν αρχικά, όπως οι άλλες χώρες, το ομοφοβικό νομοσχέδιο της Ουγγαρίας, που θέλησε να απαγορεύσει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας, ήρθε ακόμα ένα κύμα, διαδικτυακών, αντιδράσεων από πολίτες, αλλά και μέλη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς οι ΕΕ της ΝΔ φέρεται πως ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη Έκθεση του ΕΚ που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση»!

Σχετικά με τον νόμο των Ούγγρων για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, οι ΕΕ της ΝΔ άλλαξαν απόφαση και καταψήφισαν τον νόμο των Ούγγρων μετά την πίεση πολιτών και Ευρωβουλευτών. Πιο συγκεκριμένα, την υπογραφή της έβαλε τελικά στις 22 Ιουνίου, η Ελλάδα στην κοινή δήλωση 13 κρατών-μελών της ΕΕ καταγγέλλοντας την Ουγγαρία για τον πρόσφατο νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και στην ελευθερία της έκφρασης, με το πρόσχημα της προστασίας των παιδιών. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δέχεται κριτική για την καθυστέρησή της να αντιδράσει στον νόμο αυτό.

Αντιδράσεις για τη στάση των ΕΕ της κυβέρνησης για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση»!

Με έκθεση της, η Επιτροπή Γυναικών (FEMM) του Ευρωκοινοβουλίου, χαρακτήριζε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ως «ανθρώπινο δικαίωμα» και υποστήριζε την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των γυναικών. Σύντομα, η υπερσυντηρητικοί Πολωνοί συνέταξαν πρόταση για την καταγγελία του κειμένου της Επιτροπής, ως «απαράδεκτη» και σύμφωνα με τις αντιδράσεις του κόσμου, φέρεται πως τους στήριξαν και οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης με tweet που καταδικάζει το γεγονός με τη δημοσιοποίηση πινάκων προς επίρρωση των λεγομένων του:

Η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου και μετά από λίγες ώρες η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «fake news» και αναφέροντας κατηγορηματικά πως «οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε υπερψήφισαν έκθεση εναντίον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν και παραμένει αγαπημένο σπορ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε υπερψήφισαν έκθεση εναντίον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, η νομοθέτηση του οποίου είναι άλλωστε αρμοδιότητα των Εθνικών Κοινοβουλίων. Η Νέα Δημοκρατία σταθερά στηρίζει αυτό το δικαίωμα των γυναικών.

Είναι λυπηρό ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά, να ευτελίζει τις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου για να δημιουργεί εντυπώσεις στο εσωτερικό της χώρας και να διασπείρει συνεχώς fake news λόγω πολιτικής ένδειας».

Έντονες αντιδράσεις από αρκετά μέλη της κυβέρνησης. Στην αντεπίθεση η Ελίζα Βόνζεμπεργκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments