Ελλάδα

Καύσωνας: Νέο κύμα από την Τρίτη

Καύσωνας: Νέο κύμα από την Τρίτη
Καύσωνας: Νέο κύμα καύσωνα θα χτυπήσει τη χώρα από την Τρίτη.

Ο καύσωνας κορυφώθηκε χθες Σάββατο 26/6, όμως οι θερμοκρασίες αν και μικρότερες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα σήμερα.

Καύσωνας: Έρχεται νέο κύμα από την Τρίτη

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGA ο Γιάννης Καλλιάνος, έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη. «Αν εξαιρέσουμε τη Δευτέρα, μιλάμε για 5 μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και άλλες 5 μετά. Για ένα δεκαήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για τις περισσότερες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά! Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Καύσωνας

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση. «Το είχαμε πει εδώ και μέρες ότι θα ήταν η πιο δύσκολη μέρα και θα είναι και πιο δύσκολη νύχτα με έντονο το αίσθημα της δυσφορίας» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, για τις θερμοκρασίες του Σαββάτου.

Καύσωνας: Υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο

Θυμίζουμε ότι η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ξεπέρασε τους 42 βαθμούς στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες του καύσωνα καταγράφτηκαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου και στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 42,2. Ακολούθησαν Στυλίδα Φθιώτιδας (41,8), Τρίκαλα (41,7), Δένδρα Τυρνάβου (41,4), Πλατανούλια Λάρισας (41,4) και Ασπρόπυργος (41,3).

Καύσωνας

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο και την Κυριακή, στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στους 39 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει ο υδράργυρος της Δευτέρα λόγω του Βοριά έντασης 5 μποφορ. «Νομίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε ακόμα χειρότερες μέρες. Έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα… Από την ερχόμενη Τρίτη έως και Παρασκευή, φαίνεται ότι θα έχουμε έλευση ακόμη πιο θερμών αερίων μαζών, λίγο πιο «τσιμπημένα» προς τα πάνω θα είναι ο υδράργυρος, δηλαδή θα φτάσουμε 43 – 44 βαθμούς και τότε αλλά θα είναι πιο πολλές οι περιοχές που θα σημειωθούν αυτές οι θερμοκρασίες».

Και κάπως έτσι και την Κυριακή, αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις παραλίες, όπου, όπως και το Σάββατο, οι λουόμενοι θα αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς. Το Σάββατο, πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν στις παραλίες της Αττικής αναζητώντας λίγη δροσιά ενώ οι πιο τυχεροί, έχουν φύγει για παραθαλάσσιους προορισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments