Αθλητισμός

Γαλλία – Ελβετία: Έφυγαν για τα προημιτελικά οι Ελβετοί

Γαλλία – Ελβετία: Έφυγαν για τα προημιτελικά οι Ελβετοί
Γαλλία - Ελβετία: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία ηττήθηκε στα πέναλτι από τους Ελβετούς.

Η Ελβετία απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία στον δεύτερο σημερινό αγώνα για το Euro 2020, κερδίζοντάς την με 4-3 (3-3 κ.α, 5-4 στα πέναλτι). Εξαιρετικό ποδόσφαιρο είδαμε και στον αγώνα μεταξύ Ισπανίας και Κροατίας.

Γαλλία – Ελβετία: Η πορεία του αγώνα

Μέχρι το 81 λεπτό όλα έμοιαζαν τελειωμένα, με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν να προηγείται με 3-1, ωστόσο, οι Σεφέροβιτς και Γκαβράνοβιτς έστειλαν την «επτάψυχη» Ελβετία από την κόλαση στον παράδεισο και το παιχνίδι στην παράταση. Μετά την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία, έπεσε θύμα έκπληξης και έμεινε εκτός της διοργάνωσης, από την Ελβετία, που πάει να συναντήσει την Ισπανία στους «8» του Euro.

Αν και από το πρώτο κιόλας λεπτό οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα, καμία δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση και απειλήσει με αξιώσεις, αλλά είχαν ρυθμό στα πόδια τους. Όσο περνούσε η ώρα η Ελβετία έπαιρνε μέτρα στην περιοχή της Γαλλίας και μάλιστα κατάφερε να ανοίξει και το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό του αγώνα με τον Σεφέροβιτς. Ο Τσούμπερ πήρε τη μπάλα, προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει την άμυνα της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σεφέροβιτς νικώντας τους πάντες στον αέρα έκανε το 1-0 για το σύνολο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Από την άλλη μεριά η Γαλλία που προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ του γκολ, κατάφερε να απειλήσει με τον Ραμπιό στο 28’ όμως ο Γάλλος μέσος έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη του ξεκινήματος του αγώνα. Οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στο να αλληλοεξουδετερώνουν η μία την άλλη και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να βρίσκεται στο 1-0 υπέρ της Ελβετίας.

Γαλλία – Ελβετία: Επικό δεύτερο μέρος

Με μία αλλαγή από πλευράς Ντιντιέ Ντεσάν, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ο τεχνικός της Γαλλίας έβγαλε εκτός τον Λανγκλέ, ο οποίος «έχασε» τον Σεφέροβιτς στη φάση του γκολ.

Πριν καλά καλά βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους οι παίκτες και των δύο ομάδων ο Σεφέροβιτς έφτασε ένα βήμα από το πετύχει και δεύτερο γκολ, στο 50’ όμως ο Βαράν ήρθε σαν από μηχανής θεός και έσωσε τη φάση. Στην ακριβώς επόμενη φάση, στο 54’, ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχής της Γαλλίας και ανατράπηκε από τον Παβάρ. Στην αρχή ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε «παίζεται» όμως με τη βοήθεια του VAR, έδωσε την εσχάτη των ποινών υπέρ των Ελβετών. Την εκτέλεση την πήρε ο Ροντρίγκες, όμως έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αφού ο Γιορις απέκρουσε το πέναλτι.

Γαλλία – Ελβετία: «Γύρισε» ο διακόπτης για τους Γάλλους

Ο διακόπτης γύρισε για τους Γάλλους και μαζί «ξύπνησε» και ο Εμπαπέ. Η τριπλέτα… φωτιά της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν, Εμπάπε, Μπενζεμά και Γκριεζμάν συνεργάστηκαν άψογα και γύρισαν το παιχνίδι μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 57′ ο Καρίμ Μπενζεμά έφερε υποδειγματικά μπροστά του την μπάλα μετά την ασίστ του Μπαπέ και έγραψε το 1-1 λίγα δευτερόλεπτα μετά το χαμένο πέναλτι των Ελβετών.

Ενώ, δύο λεπτά αργότερα η Γαλλία έφερε τούμπα το ματς. Ο Μπαπέ που έδωσε έτοιμο γκολ στο 1-1 στον Μπενζεμά, με τον Γκριεζμάν να κάνει το ίδιο για το 2-1 στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, που φτάνει τα τέσσερα γκολ στο τουρνουά.Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Γάλλων και καταλάβουν τι έχει γίνει ο Πολ Πογκμά πέτυχε μια… τρομερή γκολάρα. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σούταρε από τα 25 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Ζόμερ. Στο 81’ ο Μπαμπού έβγαλε υποδειγματική σέντρα στην καρδιά της άμυνας των Γάλλων, ο Σεφέροβιτς ήταν και πάλι εκεί, κάνοντας το 3-2, βάζοντας έτσι «φωτιά» στο παιχνίδι.

Γαλλία – Ελβετία: Ολική επαναφορά για τους Ελβετούς

Για ακόμα ένα ματς είδαμε το 3-1 να γίνεται 3-3 (!) στο 90’. Το απόλυτο ντεζαβού. Ότι παρακολουθήσαμε στο Κροατία – Ισπανία έγινε και στο συγκεκριμένο ματς. Ποιος να το περίμενε ότι η Ελβετία θα ήταν τόσο σκληρή για να πεθάνει κόντρα στο απόλυτο φαβορί του τουρνουά… Ο Γκαβράνοβιτς την έφερε πίσω από την κόλαση και της χάρισε μια ευκαιρία στο όνειρο! Στο ξεκίνημα του έξτρα ημιώρου και οι δύο ομάδες πήραν τα ρίσκα τους προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ, όμως στη συνέχεια, αμφότερες έγιναν πιο προσεκτικές κι έτσι το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 3-3.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης στο 110′ ο Μπαπέ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 4-3, όμως το σουτ του από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ζόμερ. Στο 120′ ο Ραμπιότ έσπρωξε τον Γκαβράνοβιτς και ο διαιτητής έδωσε φάουλ. Ο Τσάκα το εκτέλεσε, όμως έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Γαλλία – Ελβετία: Τα πέναλτι

  • ΕΛΒΕΤΙΑ: ΓΚΑΒΡΑΝΟΒΙΤΣ (1-0), ΣΕΡ (2-1), ΑΚΑΝΤΖΙ (3-2), ΒΑΡΓΚΑΣ (4-3), ΜΕΧΜΕΝΤΙ (5-4)
  • ΓΑΛΛΙΑ: ΠΟΓΚΜΠΑ (1-1), ΖΙΡΟΥ (2-2), ΤΟΥΡΑΜ (3-3), ΚΙΜΠΕΜΠΕ (4-4), ΜΠΑΜΠΕ (ΑΣΤΟΧΗΣΕ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments