ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Μαρκόπουλος
Βουλευτής ΝΔ

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή η αξιωματική αντιπολίτευση

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε το αποτέλεσμα της προανακριτικής για την υπόθεση του Νίκου Παππά ενώ σχολίασε και τις αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πορίσματος για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία με σκοπό να αποφασίσουν οι βουλευτές την παραπομπή ή όχι του Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο. Μάλιστα, η πλειοψηφία της προανακριτικής προτείνει την παραπομπή του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και όχι της δωροληψίας. 

Για το αποτέλεσμα της προανακριτικής για την υπόθεση του Νίκου Παππά και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα προσπαθήσει να περιγράψει τον λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε και δεν κατορθώνει ως αξιωματική αντιπολίτευση να εκπληρώσει τον ρόλο του, όταν κάποιος αναζητήσει τα πολιτικά αίτια της μεγάλης κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας δύο χρόνια και με πανδημία και με προβλήματα στα σύνορά μας παραμένοντας τόσο μπροστά, η απάντηση είναι στη σημερινή τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, μια αδιανόητη τοποθέτηση.

Θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή η αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή τι μας είπε ο κ. Τσίπρας; Το γεγονός ότι ένας πρώην υπουργός του και σημαντικότατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς, προχωράει τη διαδικασία εις βάρος του με σκοπό να δούμε τις ευθύνες του για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και χαίρεται ο πρώην πρωθυπουργός, αποτελεί ένα σημείο ντροπής στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ρόλο του Νίκου Παππά στο «ΣΥΡΙΖΑCHANNEL»:

Με τρόπο εκκωφαντικό επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε η Νέα Δημοκρατία όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή ότι κάποιοι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν έναν κρατικό διαγωνισμό, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και εδώ είναι η μεγάλη εικόνα… Τι λέει αυτή η μεγάλη εικόνα; Ότι κάποιοι ήθελα να δημιουργηθεί ένα φιλικό προς την τότε κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑCHANNEL» με σκοπό τη στήριξη των επιδιώξεών τους. Και μάλιστα, με ποιον τρόπο; Με τέσσερις μόνο άδειες!

Την ίδια στιγμή περιγράφεται και στο πόρισμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, με τρόπο συγκεκριμένο το πως ο κ. Παππάς χειραγωγούσε όλη αυτή τη διαδικασία. Οι επικοινωνίες, τα SMS, οι καταθέσεις μαρτύρων οι οποίες, σημειωτέον, δεν έχουν αμφισβητηθεί από τον κ. Παππά, δείχνουν έναν οδικό χάρτη για το πώς στήθηκε αυτή η προσπάθεια. Αν λοιπόν, ο κ. Τσίπρας αισθάνεται δικαιωμένος γιατί ο αρμόδιος υπουργός του, αρμοδιότητα που έδωσε ο κ. Τσίπρας, επιχειρούσε να επιβάλει συγκεκριμένο επιχειρηματία και συγκεκριμένο όμιλο για να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, τότε ο κ. Τσίπρας έχει κάποιο πρόβλημα.