Ελλάδα

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του MEGA

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του MEGA
MEGA: Άλλαξε λογότυπο το «μεγάλο« κανάλι.

Πολλές αλλαγές παρουσιάζει το Mega, λίγο πριν το φινάλε της φετινής σεζόν. Το «μεγάλο» κανάλι έχει πλέον στον αέρα πέρα από το νέο του λογότυπο, νέα γραφικά αλλά και μουσικό σήμα, με τις αλλαγές να αναμένεται να συνεχιστούν.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«To MEGA αλλάζει, μεταμορφώνεται, εξελίσσεται. Περνάει στη νέα εποχή με όραμα και υψηλούς στόχους. Νέα idents, νέα γραφικά, νέο μουσικό σήμα βρίσκονται ήδη on air και διαμορφώνουν τη σύγχρονη εικόνα του.

Με βασικό δημιουργικό άξονα το λογότυπο του καναλιού, κάθε ένα από τα σήματα (idents) αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα, ύφος και συμπεριφορά. Ταυτίζεται με διαφορετικές καταστάσεις και συναισθήματα.

MEGA

Γιατί, το MEGA δεν είναι απλά ένα λογότυπο καναλιού… Μέσα από την τρισδιάστατη απεικόνισή του, το λογότυπο γίνεται διαδραστικό και καλεί τον θεατή σε ένα παιχνίδι εικόνας, κίνησης, χρωμάτων και υφών.

Στη νέα εικόνα του MEGA συμβάλλουν και τα καινούρια γραφικά, με την ξεχωριστή τους ευελιξία και τα έντονα, φωτεινά χρώματα.

Τη νέα εικόνα του MEGA επιμελήθηκε η Διεύθυνση Μάρκετινγκ του καναλιού. Η σκηνοθεσία και παραγωγή των νέων σημάτων έγινε από τον Τόνυ Ζαγοραίο και το animation studio YETI PICTURES, σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία CREAM RASCAL, που δημιούργησε και το νέο πακέτο γραφικών».

Λίγα λόγια για το κανάλι

Το Mega Channel (ή απλώς MEGA) είναι ο πρώτος, χρονολογικά, ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας με έδρα την Αθήνα. Το MEGA Channel, εγκαινιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου 1989 και εξέπεμψε τέσσερις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 1989. Η άδεια που έλαβε, ήταν «δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού». MEGA

Έκανε τα πρώτα του περπατήματα δειλά δειλά και πολύ γρήγορα τα βήματα έγιναν πολλά αν και σταδιακά: Τον πρώτο χρόνο μετάδοσής του, ο σταθμός βασιζόταν κατά 68% στο ξένο πρόγραμμα, ενώ το ποσοστό των ελληνόφωνων προγραμμάτων ήταν μόλις 32%. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τα ποσοστά αντιστράφηκαν. Αριθμώντας λίγα μόνο χρόνια λειτουργίας και συγκεκριμένα το 1994, το MEGA, ως εταιρία εισήχθη στο ΧΑΑ. Aπό το 1996 η Ομογένεια μπορούσε να παρακολουθεί προγράμματά και από το 1999 ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει και δορυφορικά. Από τις 5 Οκτωβρίου 1999, ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει και στην Κύπρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments