Ελλάδα

Εμβόλιο Johnson: Με θρόμβωση 27χρονη στην Πάτρα

Εμβόλιο Johnson: Με θρόμβωση 27χρονη στην Πάτρα
Εμβόλιο Johnson: Νέο περιστατικό προέκυψε στην Πάτρα, όταν 27χρονη μετά τον εμβολιασμό της νοσηλεύτηκε με θρόμβωση.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών διακομίστηκε από το Νοσοκομείο Κερκύρας 27χρονη κοπέλα με συμπτώματα θρόμβωσης. Να θυμίσουμε ότι το μυστήριο σχετικά με τις θρομβώσεις που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού υποστηρίζουν πως έλυσαν επιστήμονες στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η 27χρονη πριν από 13 ημέρες είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Η κοπέλα εμφάνισε συμπτώματα αδυναμίας στα άκρα, σημάδια κόπωσης και δυσκολία στην κίνηση και έτσι άμεσα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Μετά από σειρά εξετάσεων και παρά την αγωγή που της χορήγησαν οι γιατροί στην Κέρκυρα, η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή και έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική.

Τι προκαλεί τις θρομβώσεις

Η σπάνια αντίδραση πήξης του αίματος μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca και J&J έχει καταγραφεί σε 309 από τα 33 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν το εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας 56 θανάτους. Στην Ευρώπη, τουλάχιστον 142 άτομα έχουν υποστεί θρομβώσεις από τους 16 εκατομμύρια παραλήπτες του εμβολίου.

Η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca έχει περιοριστεί ή τεθεί σε αναστολή σε περισσότερες από δώδεκα χώρες. Η J&J ξεκίνησε την κυκλοφορία του εμβολίου της στην Ευρώπη με μια προειδοποίηση στην ετικέτα της τον Απρίλιο μετά από μια σύντομη καθυστέρηση λόγω αμφιβολιών.

Ωστόσο ο καθηγητής Marschalek πιστεύει ότι το πρόβλημα με τα εμβόλια αυτά μπορεί να λυθεί εάν οι προγραμματιστές καταφέρουν να τροποποιήσουν την αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης για να αποτρέψουν τη διάσπασή της. Pfizer Η J&J είχε ήδη επικοινωνήσει με το εργαστήριο του Marschalek για να ζητήσει καθοδήγηση και έψαχνε τρόπους για να προσαρμόσει το εμβόλιο της για να αποτρέψει το ματίσιμο, όπως είπε ο ίδιος ο καθηγητής.

Η πρωτεΐνη στο σκεύασμα της J&J ήταν ήδη λιγότερο επιρρεπής σε «συναρμολόγηση» από την αντίστοιχη στο εμβόλιο της AstraZeneca, καθιστώντας την αντίδραση λιγότερο συχνή, σύμφωνα με τον Marschalek. Στις ΗΠΑ, μόλις οκτώ από τους 7,4 εκατομμύρια παραλήπτες της λήψης J&J ανέφεραν τη σπάνια αντίδραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments