Ελλάδα

Προνόμια: Δωρεάν data για όσους νέους έως 25 εμβολιαστούν

Προνόμια: Δωρεάν data για όσους νέους έως 25 εμβολιαστούν
Προνόμια: Η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο για δωρεάν δεδομένα στους νέους έως 25 ετών, ώστε να τους επικροτήσει για τον εμβολιασμό τους.

Η «κάρτα ελευθερίας» των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 -25 ετών, είναι μόνο η αρχή, καθώς πληροφορίες θέλουν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να είναι και η χορήγηση δωρεάν data για ίντερνετ και για τη χρήση των social media.

Στο Μαξίμου επιχειρούν με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβολιαστούν, παράλληλα όμως στέλνουν ένα μήνυμα πως και στην μετά covid εποχή θα συνεχιστούν οι κινήσεις στήριξης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που αποτελεί το μέλλον της χώρας. Προνόμια εμβολιασμένων

Τα δωρεάν data αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, από το φθινόπωρο εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες το πρόγραμμα “ψηφιακή μέριμνα” το οποίο αφορούσε αρχικά μαθητές και φοιτητές. Πρόκειται για ένα voucher μέσω του οποίου μπορούν να αγοράζουν οι νέοι φθηνότερα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet.

O Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είχε αναφερθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στους νέους, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν επιβραβευτεί.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, στόχος του πρωθυπουργού είναι να φέρει σε πρώτο πλάνο τη νέα γενιά, δίνοντας κίνητρα από πόρους που θα έρθουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. «Πιστεύω πως θα λειτουργήσει το voucher που δόθηκε ως επιβράβευση και ως ένα περαιτέρω κίνητρο. Οι νέοι έχουν κοινωνική συνείδηση, ήδη έχουν προσέλθει πάρα πολλοί για να εμβολιαστούν. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να ενθαρρύνουμε. Πιστεύω πως θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς», τόνισε στο Open η Αριστοτελία Πελώνη.

Μητσοτάκης: Οι επιχειρήσεις να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί πριν από το φθινόπωρο ένα ισχυρό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία, προκειμένου να αποφευχθούν νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία δεν αντέχει η κοινωνία και πολύ περισσότερο η οικονομία. Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ κάλεσε τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κυβέρνησης για την επιβράβευση των νέων που θα εμβολιαστούν.

«Δεν θέλω να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι ναι, υπήρξαν επιχειρήσεις που έσπευσαν να έρθουν και να συνταχθούν με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επιβραβεύσει τους νέους οι οποίοι θα εμβολιαστούν, με το ποσό των 150 ευρώ, δίνοντας αντίστοιχες παροχές σε είδος που συνδέονται με τη δική τους δραστηριότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments