Κόσμος

Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από το ναυάγιο

Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από το ναυάγιο
Λαμπεντούζα: Θρήνος στη θάλασσα, έπειτα από ναυάγιο με 7 μετανάστες να έχουν εντοπιστεί νεκροί και 9 ακόμη να είναι αγνοούμενοι.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ανατροπή σκάφους σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από την Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τέσσερις εκ των νεκρών είναι γυναίκες . Η μία από αυτές επρόκειτο να γεννήσει σε λίγες εβδομάδες.

Παράλληλα, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη εννέα αγνοούμενοι. Ξεκίνησε ήδη έρευνα για να εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος.

Στο μεταξύ, στην Λαμπεντούζα το κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών και προσφύγων, είναι και πάλι υπερπλήρες. Οι αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν μέρος των 660 ανθρώπων, που βρίσκονται στη συγκεκριμένη δομή, σε διάφορες περιοχές της Σικελίας ή στα ειδικά πλοία που χρησιμοποιούνται για να τίθενται σε καραντίνα οι «απελπισμένοι της θάλασσας».

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ναυαγεί πλοιάριο με μετανάστες στη θάλασσα της Λαμπεντούζα…

Μετανάστες και πρόσφυγες αναζητούν στο ταξίδι τους έναν τόπο για μια καλύτερη και λιγότερο επικίνδυνη διαβίωση και βιοπορισμό, αλλά τα τείχη που υψώνουν αρκετές κυβερνήσεις στην Ευρώπη προκειμένου να μη βοηθήσουν ανθρώπους της εργατικής τάξης που έχουν ανάγκη, τους αναγκάζουν να επιλέγουν τον δρόμο των παράνομων διακινητών, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού συνήθως στις χώρες τους έχει πόλεμο, δικτατορικά καθεστώτα, πολύνεκρες επιθέσεις με εμφύλιες συγκρούσεις. Έτσι πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους στην Ευρώπη, με πνιγμούς στη θάλασσα, ενώ σχεδόν πάντα ανάμεσα στα θύματα είναι και μικρά, ασυνόδευτα παιδιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments