Διεθνή

Μπιλ Κόσμπι: Αποφυλακίζεται μετά από δύο χρόνια

Μπιλ Κόσμπι: Αποφυλακίζεται μετά από δύο χρόνια
Μπιλ Κόσμπι: Μετά από δύο χρόνια, ο ηθοποιός που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε πάνω από 60 γυναίκες, αποφυλακίζεται.

Ο Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε πριν 3 χρόνια σε ποινή φυλάκισης τριών έως δέκα ετών για σεξουαλική επίθεση στην Άντρια Κόνσταντ. Ο 83χρονος Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για τρεις περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης με επιβαρυντικές περιστάσεις επειδή νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά στην άλλοτε φίλη του, την Άντρια Κόνσταντ, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι πρόκειται τις επόμενες μέρες να αποφυλακιστεί, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια ανέτρεψε την Τετάρτη την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία συμφωνία που είχε συνάψει ο ηθοποιός με εισαγγελέα στο παρελθόν απαγορεύει την καταδίκη του για την υπόθεση. Ο Μπιλ Κόσμπι έχει εκτίσει περισσότερα από δύο χρόνια της ποινής του, που κυμαίνεται από 3 έως 10 έτη, σε φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Είχε ορκιστεί, μάλιστα, να υπηρετήσει και τα δέκα χρόνια της ποινής του αντί να εκφράσει τη μετάνοιά του μπροστά στην ομογενή, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, Άντρεα Κονστάντ, για την υπόθεση βιασμού σε βάρος της το 2004.

Τον Ιανουάριο του 2004, στην οικία του στο Τσέλτενχαμ (Πενσιλβάνια), ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Κόνσταντ να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια, τα οποία – όπως της είπε – θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει, προτού την κακοποιήσει, ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί.

Μπιλ Κόσμπι: Οι επιτυχίες

Γεννήθηκε σαν σήμερα στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) το 1937. Διακρίθηκε αρχικά στο είδος της ζωντανής κωμωδίας («stand-up»), πραγματοποίησε το ξεκίνημα της καριέρας του σε διάφορα κλαμπ του Σαν Φρανσίσκο και αλλού, έως ότου συμμετάσχει σαν πρωταγωνιστής στο τηλεοπτικό σώου «I Spy» των 60ς. Αργότερα δημιούργησε το δικό του, δημοφιλές σώου «The Bill Cosby Show», με το οποίο έγινε παγκόσμια γνωστός. Ήταν ένας από τους κυριώτερους παρουσιαστές της παιδικής τηλεοπτικής σειράς «The Electric Company», δημιουργώντας επίσης, την εκπαιδευτικού τύπου εκπομπή (καρτούν) «Fat Albert and the Cosby Kids», με θέμα μια παρέα νεαρών φίλων που μεγαλώνουν στην πόλη. Ακόμη, ο Κόσμπι πρωταγωνίστησε ο ίδιος σε αρκετές ταινίες.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 ο Κόσμπι δημιούργησε και πρωταγωνίστησε στο εμβληματικό σώου «The Cosby Show», που διήρκεσε οκτώ τηλεοπτικές σεζόν, από το 1982 έως το 1992. Η εκπομπή ήταν πρώτη σε τηλεθέαση στο είδος της στην Αμερικανική Τηλεόραση, επί πέντε συνεχόμενα έτη (1985 – 1989).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments