ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση έχει μια λογική που φαίνεται ως λογική εξαγοράς

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις πρόσφατε εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για το Freedom Pass, τονίζοντας πως είναι μια λογική που σε πολλούς φαίνεται ως λογική εξαγοράς.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, λίγο μετά την ανακοίνωση των μέτρων – κινήτρων της ελληνικής κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των νέων αλλά και των προτάσεων για διευκολύνσεις που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιασθεί το επόμενο διάστημα.

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και την ψυχαγωγία:

Από την πρώτη στιγμή, έχω τοποθετηθεί υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Τα εμβόλια δεν απειλούν κανέναν μα διαφωνώ ριζικά από την πρώτη στιγμή με λογικές που σπρώχνουν ανθρώπους στο περιθώριο. Λόγω της ιδιαιτερότητάς μου, έζησα την έννοια του περιθωρίου και καταλαβαίνω πώς αντιδρά ένας άνθρωπος όταν αισθάνεται ότι κάποιοι με τον τρόπο τους, με τον λόγο τους, τον περιθωριοποιούν.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ενστάσεις, προβληματισμούς. Και δεν είναι μια ομάδα συγκεκριμένη γιατί έχουν διαφορετικές καταβολές. Πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, μορφωτικές. Πιστεύω πως η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο που επέλεξε, έχει μια λογική που σε πολλούς θα φανεί ως λογική εξαγοράς. Πίστευα πως πρέπει να βρεθεί τρόπος πειθούς, διότι πρέπει να εμβολιασθούν οι άνθρωποι αυτοί, υπάρχει πραγματικά η απειλή, δεν είναι αμφιλεγόμενη η ύπαρξη του κινδύνου.

Για τους αρνητές του εμβολίου και το πώς μπορούν να πεισθούν:

Δεν έχουμε συνυπολογίσει την αντίδραση η οποία μπορεί να προκύψει από ανθρώπους που για κάποιους λόγους και κάποια ιδιαίτερα ερεθίσματα, έχουν καταλήξει να είναι αρνητές. Πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο. Εγώ σας λέω, ότι συζητώ με ανθρώπους τέτοιους. Προσπαθώ ειλικρινά να τους πείσω και βρίσκομαι πολλές φορές σε αδιέξοδο με την έννοια ότι η επιλογή του να τους βρίσω δεν είναι σωστή. Πιστεύω στην ευθύνη και την κοινωνική συνευθύνη του πολίτη. Θα προσπαθούσα λοιπόν, μέσα από μια τέτοια διαδικασία να πείσω όλο και περισσότερους με επιμονή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν έχουν και την ίδια λογική αντίστασης. Και δεν νομίζω πως θα έπρεπε να απολαμβάνουν περισσότερα δικαιώματα. Πήγαμε και κάναμε το εμβόλιο γιατί θέλαμε και όχι γιατί πρέπει να πάρουμε δικαιώματα.

Για το πώς λειτουργεί η εξαγγελία της κυβέρνησης για τα 15ο ευρώ στους νέους:

Και αυτό που λέω δεν έχει καμία διάθεση αντιπολιτευτική. Μπορεί και στον δικό μου χώρο, τον πολιτικό, να υπάρχουν άτομα που έχουν ενστάσεις. Δεν είναι συγκεκριμένες ομάδες. Θεωρώ πως λειτουργεί αυτή η εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης. Αλλά είναι εκτεθειμμένη γιατί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού πήρε μια απόφαση και ζήτησε να εμβολιαστούν οι νέοι με συγκεκριμένο εμβόλιο και μετά από δύο μήνες αποφάσισαν να μην εμβολιασθούν. Αυτό και μόνο είναι ένα τεράστιο λάθος της κυβέρνησης.