Πολιτική

Γεωργαντάς: 75% το όριο στους μεικτούς χώρους

Γεωργαντάς: 75% το όριο στους μεικτούς χώρους
Γεωργαντάς: Σε διεκυρινίσεις σχετικά με τις διευκολύνσεις προχώρησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αποκλειστικά για εμβολιασμένους και σε μεικτούς. Στην πρώτη περίπτωση, θα έχουν πρόσβαση όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Οι χώροι που θα δέχονται αμιγώς εμβολιασμένους πολίτες θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας.Όσον αφορά στους μεικτούς χώρους, το όριο θα φτάνει έως το 75% .

Σε αυτούς θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και θα μπορούν να εισέλθουν και όσοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό ή rapid τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όπως διευκρίνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, για την είσοδο στους μεικτούς χώρους θα γίνεται χρήση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού το οποίο καλύπτει εκτός από τους εμβολιασμένους και τους πολίτες με αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ κορωνοϊού.

Παράλληλα από τις 15 Ιουλίου τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα ξεκινούν την λειτουργία τους με υποχρεωτική την χρήση μάσκας και μόνο για τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Ωράριο καταστημάτων: Ελεύθερο ωράριο έχουν πλέον μπαρ και εστιατόρια.

Τέλος, στον περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης βάζει η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ωράριο καταστημάτων: Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου

Πλέον έχουμε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης. Όπως αναφέρει και το ΦΕΚ: «Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β2744/26-06-2021 από σήμερα δεν ισχύει το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα της εστίασης». Ταυτόχρονα θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα προστασίας πελατών και εργαζόμενων. Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν, στα καταστήματα λιανεμπορίου προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά) από 7:00 το πρωί μέχρι 21.00 το βράδυ. Ωράριο καταστημάτων

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επιστροφής στην πολυπόθητη κανονικότητα μετά την πανδημία, από τη Δευτέρα 28/6 μπαίνει τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Την ανακοίνωση είχε κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της περασμένης Τετάρτης, γνωστοποιώντας μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία χαλαρώνουν. Μετά την κατάργηση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, η επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται βήμα-βήμα και με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Παράλληλα, εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments