Αθλητισμός

Βρήκε ομάδα ο Μάρκο Σίλβα

Βρήκε ομάδα ο Μάρκο Σίλβα
Μάρκο Σίλβα: Από ότι φαίνεται ο προπονητής και η Φούλαμ τα έχουν βρει σε όλα και μένει μόνο το τυπικό κομμάτι των υπογραφών.

Σε όλα τα έχουν βρει Μάρκο Σίλβα και Φούλαμ. Ειδικότερα, προπονητής της Φούλαμ θα είναι τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Μάρκο Σίλβα, ενώ το μόνο που μένει για να επισημοποιηθεί η πρόσληψη του είναι οι ανακοινώσεις.

Ο 43χρονος τεχνικός, που είχε περάσει και από τον πάγκο του Ολυμπιακού τη σεζόν 2015-2016, βρισκόταν στο στόχαστρο και άλλων ομάδων, όπως της Φενέρμπαχτσε και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως προτίμησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Φούλαμ, η οποία του προσφέρει τριετές συμβόλαιο.

Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου για την πρόσληψη του Πορτογάλου προπονητή αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στη μέρα.

Λίγα λόγια για τον Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Αλεξάντρε Σαράιβα ντα Σίλβα (ή απλώς Μάρκο Σίλβα) (πορτογαλικά: Marco Alexandre Saraiva da Silva, 12 Ιουλίου 1977) είναι Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως δεξιός αμυντικός, και νυν προπονητής ποδοσφαίρου της αγγλικής Φούλαμ.

Η καριέρα του, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, είναι συνδεδεμένη με την Εστορίλ. Ωστόσο υπήρξε για έναν χρόνο προπονητής και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την οποία κατέκτησε κι ένα Κύπελλο Πορτογαλίας. Ενώ, στην Ελλάδα κατέχει ρεκόρ συνεχόμενων νικών, από τη χρονιά 2015–16, πετυχαίνοντας 17 συνεχόμενες στη Σούπερ Λιγκ.

Το πέρασμα του στον Ολυμπιακό

Στις 8 Ιουλίου 2015, ο Σίλβα χρίστηκε αντικαταστάτης του Βίτορ Περέιρα, στον πάγκο του Ολυμπιακού, με 2ετές συμβόλαιο.[23] Το ντεμπούτο του με την πειραϊκή ομάδα ήταν επιτυχημένο, καθώς αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα τον Πανιώνιο και τον κέρδισε 3–0. Το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ το έκανε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2015, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, στο Καραϊσκάκης, χάνοντας 0–3. Στις 29 Σεπτέμβρη του 2015, δηλαδή στη δεύτερη αγωνιστική του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σίλβα κατάφερε να πάρει μία από τις μεγαλύτερες νίκες του συλλόγου σε αυτή τη διοργάνωση, κόντρα στην Άρσεναλ.

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, ο Ολυμπιακός, κέρδισε τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, υπό τις οδηγίες του Σίλβα. Γενικότερα, σε αυτό το γήπεδο, δυσκολεύεται να κερδίσει, ενώ αυτή τη φορά το έκανε, με σκορ 0–2. Κατόπιν, κέρδισε με την ομάδα του Ολυμπιακού και το δεύτερο ντέρμπι, με αντίπαλο την ΑΕΚ, αυτή τη φορά, νικώντας την με σκορ 4–0 στο γήπεδό του. Από την άλλη, κάνοντας 3 νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και 3 ήττες, δεν κατάφερε να περάσει με τον Ολυμπιακό στη φάση των 16, τερματίζοντας τρίτος στον όμιλό του. Στις 23 Ιουνίου του 2016 υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, η οποία έγινε δεκτή από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments